× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυστηρό μήνυμα προς «αντιρρησίες» ιερείς

Ο Λέσβιος την καταγωγή μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως λαμβάνει μέτρα κατά των ιερέων που αρνούνται να εμβολιασθούν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/11/2021

Αυστηρό μήνυμα προς «αντιρρησίες» ιερείς

Ιδιαίτερα αυστηρός αλλά και επικριτικός προς τους ανεμβολίαστους ιερείς της μητροπολιτικής επαρχίας του, εμφανίστηκε ο Λέσβιος στην καταγωγή μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος. Σε έκτακτη εγκύκλιο, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου, που τους απέστειλε, δίνει διορία μιας μόλις εβδομάδας προκειμένου να εμβολιαστούν. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα προχωρήσει στην αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια εγκύκλιο, ο κ. Χρυσόστομος με αφορμή τη μεγάλη εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού τόσο σε ολόκληρη τη χώρα όσο και στο δήμο Παγγαίου, στη μητροπολιτική του περιφέρεια, προχωρεί στη λήψη μέτρων ανακοινώνοντας ότι: «η Θεία λατρεία στους ναούς, οι εσπερινοί και οι Θείες Λειτουργίες θα απλουστευθούν και θα επισπευσθούν όσον αφορά τη χρονική τους διάρκεια».

Όπως εξηγεί ο Σεβασμιότατος λόγω του γεγονότος ότι όλες οι ακολουθίες τελούνται στους ναούς με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά εν μέσω χειμώνα, «δεν είναι ορθό οι χριστιανοί φέροντας την προστατευτική μάσκα να ταλαιπωρούνται επί χρόνου πολύ». Σύμφωνα με την εγκύκλιο λοιπόν ο όρθρος θα αρχίζει στις 8 το πρωί, η Θεία Λειτουργία στις 9 και η απόλυσή της θα γίνεται «απαραιτήτως» στις 10.

Θεωρώντας ότι το εμβόλιο «σαν τελευταίο μέσο και όπλο για την αντιμετώπιση της φοβερής πανδημίας» και «ακούγοντας την σπαρακτική και δίκαιη έκκληση της Πολιτείας αλλά και την θερμή, πατρική παράκληση της Ιεράς Συνόδου» ο μητροπολίτης προτρέπει όλους τους πιστούς να προσέλθουν «τάχιστα» στα εμβολιαστικά κέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα ο κ. Χρυσόστομος προειδοποιεί πως θα τιμωρήσει αυστηρά κάθε κληρικό που με κάθε τρόπο αποτρέπει τους ενορίτες του από τον εμβολιασμό. «Τον θεωρούμε ήδη», τονίζει, «ανάξιο της ιερής αποστολής του και συγχρόνως στοιχείο αντικοινωνικό και απάνθρωπο».

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως καλεί και όσους κληρικούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, «να σπεύσουν αμέσως στα εμβολιαστικά κέντρα και να το κάνουν», ξεκαθαρίζοντάς τους ότι αν εντός μίας εβδομάδος δε συμμορφωθούν προς αυτές τις εντολές, εκτός από την επίπληξη που θα τους γίνει, θα προχωρήσει στην αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων (οικονόμου, πρωτοπρεσβυτέρου, αρχιμανδρίτη, ενώ θα στερηθούν και το δικαίωμα να εξομολογούν σε όσους τους έχει παραχωρηθεί).

Η εγκύκλιος του μητροπολίτη καταλήγει με της προτροπή προς τους ιερείς να τελούν κάθε Παρασκευή παράκληση προς την Παναγιά διαβάζοντας και την ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας που τους έχει αποσταλεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι