× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Χρειαζόμαστε μόνιμες προσλήψεις και όχι επίταξη γιατρών»

Στην επικείμενη επίταξη ιδιωτών γιατρών, στην έξαρση των κρουσμάτων στο νησί καθώς και στην επιστημονική ημερίδα για τον Covid που ετοιμάζει ο Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρεται ο Παναγιώτης Προβέντζας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/11/2021

«Χρειαζόμαστε μόνιμες προσλήψεις και όχι επίταξη γιατρών»

Η επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της κάλυψης του ΕΣΥ, σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέντζας, λίγο πριν αναχωρήσει για Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Προβέντζας στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συζητείται το θέμα της επίταξης των υπηρεσιών των γιατρών, η έξαρση της πανδημίας, οι εμβολιασμοί και άλλα σοβαρά και επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την υγειονομική κάλυψη της χώρας μας.

«Η λύση της επίτασης είναι μεσοβέζικη λύση. Το λογικό θα ήταν γνωρίζοντας η κυβέρνηση και το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας  το πρόβλημα που υπάρχει με την πανδημία και την εξέλιξη της νόσου, να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμων γιατρών για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Οι γιατροί του ΕΣΥ εδώ και καιρό δίνουν μάχη με την πανδημία. Οι ίδιοι άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για την αντιμετώπιση του πρώτου και του δεύτερου κύματος, εργάζονται και σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη κόπωση, σωματική και ψυχολογική. Η επίταξη των γιατρών ίσως είναι μια προσωρινή λύση για την κυβέρνηση, όμως η εμπειρία της πρώτης επίταξης μας δείχνει ότι οι ιδιώτες γιατροί αν και άριστα επιστημονικώς καταρτισμένοι δεν είναι πάντα εύκολο να προσαρμοσθούν στα δεδομένα του ΕΣΥ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Παναγιώτης Προβέντζας στο ενδεχόμενο να απαιτηθεί επίταξη γιατρών στη Λέσβο, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πιθανόν δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

«Μπορεί η αύξηση των κρουσμάτων να φαίνεται πολύ μεγάλη, ωστόσο δεν έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμή με μεγάλο αριθμό νοσηλειών, οι οποίες θα πιέσουν το σύστημα του νοσοκομείου. Εκτιμούμε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και επίσης εμβολιασμένοι είναι πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα νοσούν με ήπια συμπτώματα»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Προβέντζας ανακοίνωσε τη διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στη Λέσβο στην οποία θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιδημιολόγοι και την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά όλοι οι πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στόχος μας είναι συμπολίτες μας να ενημερωθούν από υπεύθυνα χείλη για τα οφέλη του εμβολιασμού και τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην υγεία του. Μέσα από αυτή θα λυθούν απορίες και θα καταρριφθούν μύθοι οι οποίοι μέχρι σήμερα προβληματίζουν μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης