× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για μία ώρα η επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο

Ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, Ιωσήφ Πρίντεζης στο «Ν»- Εμβολιασμένοι και με τήρηση των μέτρων οι καθολικοί ιερείς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/11/2021

Για μία ώρα η επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο
Από την επίσκεψη του π. Ι. Πρίντεζη με εκπροσώπους του Βατικανού στον Καρά Τεπέ

Ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Παρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου που προετοίμασε μαζί με εκπροσώπους του Βατικανού τη δεύτερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα οριστικοποιήθηκε για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης μας ενημέρωσε ότι θα διαρκέσει μόνο μία ώρα, λίγο πριν από το μεσημέρι εκείνης της ημέρας και θα στηθεί μία εξέδρα για να μιλήσει. Ωστόσο το ενδιαφέρον του Πάπα εστιάζεται στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ας σημειωθεί ότι τον Ποντίφικα θα υποδεχτεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την προηγούμενη, αλλά και την επόμενη ημέρα ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί με πιστούς της καθολικής κοινότητας στην Αθήνα.

«Ο Πάπας θα κάνει ανθρωπιστική δήλωση όχι πολιτική. Ενδιαφέρεται για την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών ως προς το προσφυγικό, καθώς η Μεσόγειος έχει γεμίσει με πνιγμένους ανθρώπους» είπε ο σεβασμιώτατος.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό των Καθολικών Ιερέων, ο π. Ιωσήφ Πρίντεζης τόνισε ότι δεν έχουν υπάρξει διαφωνίες με τον εμβολιασμό, ότι στο σύνολό τους οι καθολικοί ιερείς έχουν εμβολιαστεί, πλην των περιπτώσεων για λόγους υγείας καθώς και ότι τηρούνται τα μέτρα κατά τη Λειτουργία και την Κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  στις 4 Δεκεμβρίου στις 11:10 π.μ. και, μετά την επίσημη υποδοχή, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου, μετά την τελετή υποδοχής (12.00), θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μιλήσει σε αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στις 16:00 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Στις 17:15 ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών για να μιλήσει σε επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10:10 π.μ., ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και, στις 10:45, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα αναπέμψει δέηση. Από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15.

Στη συνέχεια, στις 16:45 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις 19:00 της ίδιας ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 8:15 π.μ., ο Πάπας θα υποδεχθεί στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κ. Τασούλα, και, στη συνέχεια, στις 9:45, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σχολείο “Αγιος Διονύσιος” των Ουρσουλινών Αδελφών στο Μαρούσι, προκειμένου να μιλήσει σε νέους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 11:15 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων ΜΜΕ, θα λειτουργήσει Κέντρο Τύπου στους χώρους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν