× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD

Σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τη συμμετοχή στον αθλητισμό για παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2021

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD

Δημήτρης Διαμαντίδης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ,  Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Δημήτρης Πρίφτης, Προπονητής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, Πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού, και η Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του κοινωνικού και αθλητικού προγράμματος PAO BC Academy ASD. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με στόχο την ένταξη παιδιών μεδιαταραχές στο φάσμα του αυτισμούσε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού,ώστε να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η άθληση στην υγεία τους. Το πρόγραμμαείναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και υποστηρίζεται από εξειδικευμένους προπονητές, συνοδούς, ψυχολόγους,καθώς και γιατρούς που παρίστανται σε όλες τις προπονήσεις.

Λευτέρης Μποχωρίδης, παίκτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Λεωνίδας Κασελάκης, παίκτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Δημήτρης Διαμαντίδης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Λίλα Κουντουριώτη, Δημήτρης Πρίφτης, Προπονητής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, Πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Γιώργος Παπαγιάννης, παίκτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ,  Γιώργος Καλαϊτζής, Director of Basketball Affairs ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Η συνεργασία για το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD ανακοινώθηκε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Altion Arena / OAKA, παρουσία της διοίκησης του ΟΠΑΠ, της διοίκησης, παικτών και μελών του προπονητικού επιτελείου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά, παρουσιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με την PAO BC AcademyASD. Όπως γνωρίζετε, εδώ και δεκαετίες, ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ελληνικής κοινωνίας και του αθλητισμού. Ταυτόχρονα, δίνουμε έμφαση σε ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που προωθεί τη συμμετοχή και τις ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό.Θέλω να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στα παιδιά και τους γονείς τους. Εύχομαι να απολαύσουν το παιχνίδι. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για την εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τοσημαντικό τομέα».

Δημήτρης Διαμαντίδης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Πιστεύω ότι σήμερα στο ΟΑΚΑ καταγράφεται μια σημαντική στιγμή, καθώς ο ΟΠΑΠ ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Παναθηναϊκό, ώστε το μπάσκετ να δείξει για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο. Στον ΟΠΑΠ, είμαστε πραγματικά περήφανοι που στηρίζουμε το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στη σωματική και ψυχική υγεία δεκάδων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Πρόκειται για μια αξιέπαινη και σημαντική προσπάθεια, την οποία δεν θα μπορούσαμε να μην αγκαλιάσουμε. Άλλωστε, για τον ΟΠΑΠ, ο αθλητισμός και η κοινωνική προσφορά είναι έννοιες αλληλένδετες».

Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, κ. Παναγιώτης Τριαντόπουλος, υπογράμμισε: «Αυτό που κάνουμε είναι πάνω από ομάδες και χρώματα. Όταν ξεκινήσαμε την Ακαδημία, θέλαμε να στηριχθεί πάνω στην ιδέα και στις αξίες του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Σημασία δεν έχει να βγάλουμε πρωταθλητές, αλλά καλύτερους ανθρώπους. Σημασία έχει να χαίρονται τα παιδιά, να μάθουν να σέβονται τον συμπαίκτη και τον αντίπαλό τους και να βοηθήσουμε όσο δυνατόν περισσότερο την ελληνική κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από τρία χρόνια, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD. Υπήρχε συγκλονιστική ανταπόκριση από τα παιδιά και μεγάλη εμπιστοσύνη από τους γονείς, γεγονός που μας γέμισε με συγκίνηση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΠΑΠ, που στηρίζει έμπρακτα αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια.Θα ήθελα να καλέσω την πολιτεία και όποιον άλλο μπορεί να στηρίξει τέτοιου είδους προγράμματα, γιατί πραγματικά η κοινωνία μας τα έχει ανάγκη».

Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, κ. Φραγκίσκος Αλβέρτης, δήλωσε: «Ένα γεγονός που σημειώθηκε σε τμήμα της Ακαδημίας, πριν από τρία χρόνια, μας δημιούργησε τεράστιο προβληματισμό. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αρχίσαμε να ψάχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση ήταν μακρύς ο δρόμος. Τελικά, καταφέραμε και ξεκινήσαμε το τμήμα για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού και της ΚΑΕ, που δούλεψαν σκληρά για να μπορούμε αυτή τη στιγμή να δίνουμε χαρά σε 60-70 οικογένειες. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν δίπλα μας σε αυτό το εγχείρημα και φυσικά τον ΟΠΑΠ, που το έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και αποτελεί εγγύηση ότι στο μέλλον θα κάνουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα».

Παναγιώτης Τριαντόπουλος, Πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Ο ψυχολόγος της PAO BC Academy ASD, κ. Μανώλης Τσαγκαράκης, σημείωσε: «Από τη πρώτη ημέρα, όταν αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, αντιμετωπίσαμε αμφισβητήσεις και δυσκολίες. Συνήθως, όμως, όταν κάποιος πηγαίνει κόντρα σε μια δυσκολία, ανταμείβεται. Έτσι συνέβη και με εμάς. Η ανταμοιβή μας είναι η πρόοδος των παιδιών. Βλέπουμε ότι είναι πιο επικοινωνιακά, πιο δεσμευμένα στην καθημερινότητά τους, ξεφεύγοντας από την καθιστική ρουτίνα. Μακάρι όλες οι ομάδες να δημιουργήσουν τέτοια τμήματα για τα παιδιά».

Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

 

Μάνος Τσαγκαράκης, ψυχολόγος PAO BC Academy ASD

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Πάνω από 23 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ
ΓΕΥΣΗ

Προσοχή, κυκλοφορεί μπακαλιάρος.... «μαϊμού»

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το εμβληματικό φαγητό της 25ης Μαρτίου. Και μια συνταγή για ξεροτηγανισμένα κομμάτια μπακαλιάρου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς με παιδιά στην εφηβεία

Από το Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το παιδί» την Παρασκευή 31 Μαρτίου από τις 6 έως τις 7.30 το απόγευμα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εξερευνώντας το Λόφο Καστέλι της Αγιάσου

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τιμά την παγκόσμια ήμερα δάσους ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Συνάντηση την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 15:30 το απόγευμα, στο σημείο «Πεύκο»
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Πρωτοφανής κτηνωδία στο Ακρωτήρι

Έκλεισαν τέσσερα σκυλιά σε ακατοίκητο σπίτι, τα δυο βρέθηκαν νεκρά από πείνα και δίψα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

To Σάββατο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, την Κυριακή στην Καλαμπάκα

Πλούσιες οι δράσεις και οι συμμετοχές των Lesvos Runners
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η επικαιρότητα της 8ης Μάρτη των γυναικών και στη Λέσβο

Μιλήσαμε για τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης με το μέλος ΔΣ, Καλλιόπη Τσιλικλή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάμε Βόλτα στον Προφήτη Ηλία της κορυφής στη Λάρσο!

Μια διαδρομή σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Μυτιλήνης
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Σχολή Γονέων στην Καλλονή ‑ από την εγκυμοσύνη ως την εφηβία

Ξεκινά αυτό το Σάββατο 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής, σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Όλα τα παιδιά χωρούν στο πρωτάθλημα σκακιού!

Μιλήσαμε με τον έφορο του σκακιστικού Τμήματος της Λέσχης Πλωμαρίου, Δημήτρη Λάμπρου για το 20ο μαθητικό πρωτάθλημα που θα γίνει την Κυριακή στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ