× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μαγειρέματα» στον Καρά Τεπέ από τη δημοτική αρχή Κύτελη

Κλειστό Γυμναστήριο, και «έργα για την κοινωνική συνοχή», χωρίς μελέτες και προγραμματισμό σε οικόπεδα της ΔΕΥΑΛ , ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2021

«Μαγειρέματα» στον Καρά Τεπέ από τη δημοτική αρχή Κύτελη
φωτογραφία αρχείου

Στη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στο πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής,  χωρίς μελέτη και σοβαρό προγραμματισμό ετοιμάζεται  να προχωρήσει με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η Δημοτική Αρχή Κύτελη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Ν» η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη η πρόταση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ήρθε κυριολεκτικά στο παρά ένα, προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, τη στιγμή που στο ίδιο πρόγραμμα ο Δήμος έχει καταθέσει πρόταση για  έργα 28.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν έχουμε αντίρρηση σημειώνει η κ. Χιωτέλλη, να γίνει Κλειστό Γυμναστήριο στον Καρά Τεπέ, αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ήδη με τα 28.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα και τα έργα που έχουν προταθεί, υπερβαίνουμε το δικαιούμενο ποσό του Δήμου Μυτιλήνης που είναι 17.000.000 κατά 9.000.000 ευρώ. «Εάν προσθέσουμε σε αυτό το ήδη αυξημένο ποσό τα 5.000.000 ευρώ του Κλειστού Γυμναστηρίου, τότε φτάνουμε τα 32.000.000 ευρώ.

Όταν ωστόσο έρθει η επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος, για να δει τις προτάσεις του Δήμου Μυτιλήνης, κανείς δεν μας εγγυάται ότι όλα αυτά θα γίνουν δεκτά και ότι δεν θα απενταχθούν από το πρόγραμμα ώριμα έργα τα οποία μπορούν άμεσα να προχωρήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει η Εριφύλη Χιωτέλλη, η Δημοτική Αρχή δεν έχει προτεραιοποιήσει τα έργα. Να επιλέξει δηλαδή τις πιο σημαντικές και ώριμες προτάσεις ώστε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους και να μην χαθεί η ευκαιρία του σημαντικού αυτού προγράμματος.

«Μας είπε ο αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής ότι υπάρχουν πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι το σύνολο των έργων θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όμως εμείς έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαθούν ώριμα έργα, έτοιμα να υλοποιηθούν και αντ’ αυτού να μπούμε στη διαδικασία υλοποίησης ενός έργου που δεν έχει ούτε μελέτες, ούτε αδειοδοτήσεις».

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΛ ετοιμάζεται στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να παραχωρήσει δωρεάν  όλη την έκταση που ανήκει στην ιδιοκτησία της, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, τον παλιό δημοτικό καταυλισμό των προσφύγων,  στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Μυτιλήνης για τη δημιουργία διαφόρων εγκαταστάσεων «για την κοινωνική συνοχή» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραχώρηση αυτή, βρίσκει αντίθετα πρωτοκλασάτα στελέχη της εταιρείας τα οποία ωστόσο πιέζονται από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν με την υπόσχεση ότι μέσα στα έργα που θα κατασκευασθούν θα περιλαμβάνονται και γραφεία για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ, ως ανταποδοτικό όφελος.

Η παραχώρηση αυτή ωστόσο, γεννά αρκετά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο η πράξη αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λέσβου. Πρόκειται για ένα μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, αξίας 3.000.000 ευρώ το οποίο ίσως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την ίδια την εταιρεία προς όφελος των καταναλωτών της Μυτιλήνης που πληρώνουν το νερό σε τιμή χρυσού.

Παράλληλα δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο είναι σωστό μία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης να παραχωρεί περιουσιακά στοιχεία σε μια Αναπτυξιακή Εταιρεία που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ