× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στους δήμους το Μάρτιο του 2022

Στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, στις ελλείψεις στις υπηρεσίες των Δήμων και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αναφέρεται ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/12/2021

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στους δήμους το Μάρτιο του 2022

Στις ελλείψεις προσωπικού των δύο δήμων στην κάλυψη των κενών μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ και προσωρινών συμβάσεων,  καθώς και στις εκλογές που πραγματοποιούνται αύριο  για την εκλογή μελών για τα υπηρεσιακά συμβούλια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αλεξίου σημείωσε πως η μόνη λύση για την στελέχωση των υπηρεσιών είναι οι μόνιμες προσλήψεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις ακολουθούν εδώ και χρόνια αυτή την τακτική με απώτερο στόχο και σκοπό την ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών όπως είναι η καθαριότητα.

«Και στη Λέσβο εάν αυτή τη στιγμή δεν καλύπτονταν τα κενά από τη ΔΕΔΑΠΑΛ και τις προσωρινές συμβάσεις που γίνονται και οι δύο δήμοι θα αναγκάζονταν να κάνουν διαγωνισμό και να φέρουν εργολάβο και μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι αυτός δεν θα ήταν από το νησί. Δεν συμφωνούμε ούτε με τις συμβάσεις ούτε και με τη ΔΕΔΑΠΑΛ, ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι η μόνη λύση αν σκεφθεί κανείς ότι οι τελευταίες μόνιμες  προσλήψεις προσωπικού στους δήμους έγιναν το 2018 με την 3Κ».

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Αλεξίου μέσα στο 2022, πιθανόν το Μάρτιο θα γίνει προκήρυξη νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μηχανικών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παράλληλα από την πληροφόρηση που έχουμε σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, θα παραταθούν για τρεις μήνες οι συμβάσεις covid, των εργαζομένων δηλαδή που προσλήφθηκαν από τους δήμους για την κάλυψη των αναγκών του κορονοϊού. Η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει εξάμηνη παράταση, ωστόσο ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε παράταση των συμβάσεων αυτών έως το Μάρτιο».

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έθεσε στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Γιώργος Αλεξίου είναι το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών το οποίο όπως είπε όσο απίστευτο και αν ακούγεται δεν έχει τακτοποιηθεί οριστικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

«Κάθε χρόνο οι λίστες με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα επανεξετάζονται από την κυβέρνηση, λες και θα υπάρξουν αλλαγές στη φύση της κάθε δραστηριότητας και θα σταματήσει να είναι ανθυγιεινή. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες με ελλιπή εξοπλισμό και μάλιστα τώρα την περίοδο της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα, όπως σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να αμφισβητείται το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Λέσβου, κάλεσε τους συναδέλφους του, να προσέλθουν αύριο στις κάλπες για να εκλέξουν νέα μέλη για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πρέπει με τη ψήφος τους να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους σε αυτά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους