× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη βουλή από το ΚΚΕ η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων

Σε ερώτηση που κατέθεσαν 6 βουλευτές ανάμεσά τους και η Μαρία Κομνηνάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2021

Στη βουλή από το ΚΚΕ η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών από ιδιώτες γιατρούς κατέθεσαν 6 βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και  η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα. Μεταξύ άλλων η Μαρία Κομνηνάκα σημείωσε πως λόγω της υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας, εκατοντάδες ανασφάλιστοι πολίτες αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας από την τσέπη τους μεγάλα ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρει:

Λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας (νοσοκομεία, Κ.Υ. κλπ.) ένας σημαντικός αριθμός ασθενών, μεταξύ των οποίων και χρόνιοι πάσχοντες που διαθέτουν ΑΜΚΑ ανασφάλιστου, εξαναγκάζεται να απευθύνεται σε ιδιώτες γιατρούς, πληρώνοντας στον ιδιωτικό τομέα για ιατρικές, διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγογράφηση.

Με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, η συγκεκριμένη κατηγορία των ανασφάλιστων θα πρέπει να απευθύνεται υποχρεωτικά και μόνο στο δημόσιο τομέα.  Η δραματική κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας όσον αφορά τις ελλείψεις σε αριθμό γιατρών και ειδικότητες, την ανεπάρκεια στον εργαστηριακό - διαγνωστικό τομέα, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη συστηματική παρακολούθηση και τη συνέχεια της θεραπείας αυτών των ασθενών. Με κίνδυνο τόσο για την απορρύθμιση τους όσο και προοπτικά για την ίδια τους τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι το μέτρο αυτό με τις παραπάνω επιπτώσεις λήφθηκε με κριτήριο τον περιορισμό του “κόστους”. Η πραγματική ανάγκη είναι, με ευθύνη της κυβέρνησης, όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας να στελεχωθούν με ικανό αριθμό γιατρών και ειδικοτήτων, καθώς και με ιατροτεχνολογικό εργαστηριακό εξοπλισμό, προκειμένου όλοι οι χρόνια πάσχοντες (ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι) να μπορούν έγκαιρα και με ασφάλεια να έχουν δωρεάν τις αναγκαίες ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγογράφηση.

Μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα παραπάνω, να μπορούν όλοι οι ασθενείς που έχουν ΑΜΚΑ ανασφάλιστου να απευθύνονται στους ιδιώτες γιατρούς για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και συνταγογράφηση απολύτως δωρεάν. Η αποζημίωση των ιδιωτών να πραγματοποιείται απευθείας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Νέοι παιδικοί σταθμοί, καλύτερες συνθήκες για Ρομά και ξενώνες αστέγων στη Μυτιλήνη»

Μεγάλες προκλήσεις και σημαντικά ζητήματα καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Νίκος Σπανός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης