× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε Αργενο και Λεπέτυμνο ο Γιάννης Μπουρνούς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους των δύο χωριών και με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2021

Σε Αργενο και Λεπέτυμνο ο Γιάννης Μπουρνούς

Τον Λεπέτυμνο και την Άργενο επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες ο Βουλευτής  Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ν.Ε., Αναστασία Δαούση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Λεπέτυμνο ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Θέμη Καμμένο και εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου και των κατοίκων, ενώ στην Άργενο συνομίλησε με τον Πρόεδρο της κοινότητας, Βασίλη Τερζή και εκπροσώπους των τοπικών κτηνοτρόφων.

Με αφορμή τις επισκέψεις στις δύο κοινότητες, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε: Οι μικρές κοινότητες της Λέσβου παλεύουν να παραμείνουν ζωντανές, να συγκρατήσουν τον πληθυσμό τους και ιδιαίτερα τους λιγοστούς νέους. Δυστυχώς, αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο, όταν αναφερόμαστε σε αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές του νησιού, αφού το κόστος της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας έχει εκτοξευθεί μαζί με το υπόλοιπο κύμα ακρίβειας, με ειδικά το κόστος των ζωοτροφών να έχει αυξηθεί μέχρι και κατά 60%.

Δεσμεύτηκα στους Προέδρους των δύο κοινοτήτων ότι θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλάι όσων παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανή και να αναπτύξουν τη Λεσβιακή ύπαιθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα συνεχίσω να πιέζω το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να σταματήσει η κυβερνητική εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα και να εφαρμοστούν μέτρα που θα μειώνουν τα κόστη και θα αποζημιώνουν τις ζημιές των αγροτοκτηνοτρόφων. 

Απευθύνομαι επίσης στην πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΛ, για να δρομολογήσει επιτέλους την παρέμβαση στο δίκτυο ύδρευσης της Αργένου. Είναι εγκληματικό, εν έτει 2021, συμπολίτες μας να εκτίθενται στον καρκινογόνο αμίαντο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην παρεμβαίνουν.

Στηρίζω, τέλος, την κοινή προσπάθεια των τοπικών κοινοτήτων της Συκαμιάς και της Αργένου για το δρόμο Συκαμιάς-Εφταλούς και καλώ την Περιφερειακή Αρχή να κάνει πράξη την πρόσφατη, προφορική δέσμευση του Περιφερειάρχη για το σημαντικό αυτό έργο".

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας