× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή

Το οργισμένο τηλεφώνημα να ανασκευάσει για τις «δολοφονίες»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2021

Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή

Παρελθόν για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ύστερα από παρέμβαση του προέδρου και ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματέα τις κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, στην οποίαν έδωσε «τελεσίγραφο» για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ: Θα ανασκευάσει, ειδάλλως θα διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα μας.

Η τοποθέτηση στην οποίαν προέβη σήμερα (16/12) ο κ. Κουρουμπλής από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Τσίπρα, Ύστερα από το περιστατικό, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και το τελεσίγραφο από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε στην «καρατόμηση» του βουλευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναφορά που «άναψε τα αίματα»
«Κόκκινο» χτύπησε το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια με αφορμή την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ πως με την πολιτική της κυβέρνησης δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του με την αναφορά αυτή να «ανάβει τα αίματα» και τους «γαλάζιους» βουλευτές να εξοργίζονται και να αντιδρούν φωνάζοντας και απαιτώντας να ανακαλέσει τα όσα υποστήριξε.


«Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;» ήταν τα λόγια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκουρλέτης: Εμείς «τυμβωρυχία» δεν κάνουμε
«Πυροσβεστικά», μετά από λίγο, επεχείρησε να κατεβάσει τους τόνους ο Πάνος Σκουρλέτης δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί την λογική της «τυμβωρυχίας», σημειώνοντας όμως πως η κυβέρνηση δεν απαντά στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

«Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες. Ο χώρος μας, αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός του ΠΡΟΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς ''τυμβωρυχία'' δεν κάνουμε», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μετά από αυτή την αναφορά επικράτησε ο κακός χαμός στην Ολομέλεια με τους βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν «ντροπή, ντροπή» με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να ακούγεται να λέει πως «είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως «είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Βουλή: Πρόταση μομφής από Τασούλα σε Κουρουμπλή
Τα όσα υποστήριξε και εκτόξευσε από το βήμα της Βουλής ο Παναγώτης Κουρουμπλής έφεραν την αντίδραση του πρόεδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Ο πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο και προχώρησε στην πρόταση μομφής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

«Στιγματίζω τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή με μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής προτείνοντας με βάση το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής την ποινή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία