× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζεται η υποβάθμιση των δομών υγείας της Λήμνου

Νέα ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου για την κατάργηση της έδρας της Λήμνου στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή

Δημοσίευση 30/12/2021

Συνεχίζεται η υποβάθμιση των δομών υγείας της Λήμνου

Στην κατάργηση της έδρας της Λήμνου της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής αναφέρονται με επιστολή τους προς τη 2η ΥΠΕ, τον Έπαρχο Λήμνου, τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου και τους βουλευτές του Νομού Λέσβου, το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ. Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι εδώ και πολύ καιρό, εν μέσω πανδημίας είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία αποψίλωσης των υπηρεσιών υγείας στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η Επιστολή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου, έχει ως εξής:

 Μετά τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, μετά την αναστολή λειτουργίας για δεύτερη φορά της Κινητής Μονάδας Υγείας(ΚΟΜΥ), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου καταργεί την έδρα της Λήμνου που λειτουργούσε μέχρι τώρα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

  Αυτό σημαίνει ότι οι πάνω από 600 εργαζόμενοι στο δημόσιο της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου,(σχολεία, νοσοκομείο, Δήμο, Επαρχείο, άλλες δημόσιες υπηρεσίες), θα είναι υποχρεωμένοι, όταν αρρωστούν, να παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη για να δικαιολογήσουν την αναρρωτική τους άδεια!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τόσα έξοδα και ταλαιπωρία που συνεπάγεται μια τέτοια μετακίνηση, στην ουσία μας λένε ότι απαγορεύεται να αρρωστήσουμε!!!

Σήμερα βρισκόμαστε εν μέσω του μεγαλύτερου κύματος της πανδημίας και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη», να υποκλίνεται στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και να αφήνει έρμαια στην τύχη τους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των νησιών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να πάρουν πίσω την απόφαση που στερεί την έδρα της Λήμνου από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτούμε 

Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο προσωπικό και την επαναλειτουργία της – δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.

-Την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας και συγκεκριμένα :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

-Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

-Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

-Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.

-Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.

-Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Καλούμε τον Έπαρχο και τους Δημάρχους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου να στηρίξουν τα παραπάνω αιτήματα, παρεμβαίνοντας άμεσα σε κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Παλαιστίνη

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, είπε στο Ρόιτερς ότι η διαταγή για εκκένωση της Ράφας συνιστά μια «επικίνδυνη κλιμάκωση που θα έχει συνέπειες».
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται το Εξοικονομώ 2024

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται η νέα προκήρυξη του προγράμματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια του Aqua Blue την εβδομάδα του Πάσχα

Στην άγονη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Καβάλα
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

«Τρέχουν» οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να βάλει φρένο
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινά γεύματα στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος

Τα γεύματα αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε... ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Σε ηλικία 73 ετών, πέθανε ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ελληνικής ροκ σκηνής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικές πλημμύρες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντασμαγορικές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουν το έθιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής