× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι έγινε χτες στη Βάστρια;

Καταγγελίες από τη «Συντονιστική Επιτροπή» για χρήση μηχανημάτων του Στρατού. Έργα επιχειρησιακά στην περιοχή απαντά ο Στρατός. Για παλαιότερες εργασίες ελέγχου του υπεδάφους μιλάν στελέχη της εργολήπτριας εταιρείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/1/2022

Τι έγινε χτες στη Βάστρια;

Οξύνεται το κλίμα όσο πλησιάζει η μέρα της άφιξης μηχανημάτων της εργολήπτριας του έργου της κατασκευής νέας δομής στη Βάστρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες η πραγματοποίηση εργασιών από μηχανήματα του Στρατού στην ευρύτερη περιοχή προκάλεσε ένα πρώτο κύκλο αντιδράσεων ενώ μικρή ομάδα κυρίως αυτοδιοικητικών από την περιοχή πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο.

Αργά το απόγευμα η «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου» και μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανακοίνωση της κατήγγειλε ότι «ξεκίνησαν έργα οδοποιίας στη Βάστρια με δόλιο τρόπο και στα μουλωχτά. Επειδή όμως δεν βρέθηκε Λέσβιος υπεργολάβος να αναλάβει την υλοποίηση, τον βρώμικο ρόλο ανέλαβε ο Ε.Σ και η 98 Α.Δ.Τ.Ε».

Η Συντονιστική Επιτροπή κατήγγειλε ότι ο στρατιωτικός σχηματισμός «λειτούργησε ως υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ (σ.σ. της εργολήπτριας του έργου εταιρείας) και θέτει μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία του Στρατού στην περιοχή και τις καταγγελλόμενες εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Τι απαντά ο Στρατός

Από την άλλη μεριά κύκλοι του στρατιωτικού σχηματισμού στη Λέσβο σήμερα ενημέρωσαν ότι οι πραγματοποιηθείσες χθες εργασίες αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το σχεδιασμό του Στρατού και πραγματοποιήθηκαν εκτός του οικοπέδου όπου σχεδιάζεται η κατασκευή της νέας δομής.

Στελέχη της εργολήπτριας εταιρείας και υπεργολάβοι της στη Λέσβο, ανέφεραν ότι δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες στη Βάστρια, ότι τα απαραίτητα μηχανήματα δεν έχουν έρθει καν ακόμα στο νησί ενώ προς το παρόν αντιμετωπίζονται γραφειοκρατικές διαδικασίες με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μόνες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες μέρες αφορούν τομές ελέγχου του υπεδάφους ώστε να εξασφαλιστεί η δίοδος με ασφάλεια των μηχανημάτων, οπότε αυτά φτάσουν στο νησί.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... Φακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα