× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών»

Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/1/2022

«Να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών»

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» χαιρετίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο αναφέροντας τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Χίου και της Λέσβου που απέτρεψαν την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων στο δύο νησιά. Ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν θα έχει κερδηθεί αν δεν ανατραπεί η αντιπροσφυγική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

1. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο προσφύγων. Να σταματήσουν άμεσα οι επαναπροωθήσεις.
2. ΟΧΙ στην δημιουργία κλειστών αλλά και ανοιχτών στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων-τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
3. Οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα, είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτωχοποίηση των πληθυσμών και η περιβαλλοντική κρίση: η προσφυγιά είναι πρόβλημα πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
4. Ο λαός μας έζησε και συνεχίζει να βιώνει την προσφυγιά και τον ξενιτεμό στο πετσί του. Οι πρόσφυγες είναι αδέλφια μας και αγωνιζόμαστε για την ομαλή ενσωμάτωσή τους στις πόλεις και τα χωριά μας με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όσους το επιθυμούν. Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και ελεύθερη - νόμιμη μετακίνηση προς τους τελικούς προορισμούς για όσους θέλει να συνεχίσουν το ταξίδι τους.


Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει και συμμετέχει στους κοινούς αγώνες ντόπιων και προσφύγων για την ανατροπή του συνόλου της αντιπροσφυγικής πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου