× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η επίταξη των ιδιωτών γιατρών

Αφορά γιατρούς ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2022

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η επίταξη των ιδιωτών γιατρών

Ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο υπό πίεση Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξελίσσεται σε κυρίαρχη και στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται συγκεκριμένα πως "το υπουργείο Υγείας προχωρά στην επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής με έδρα την Μακεδονία και την Θράκη, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό".

Τι αναφέρει το ΦΕΚ για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών

"Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση των "Φύλλων Επίταξης" θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όργανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων αφού λάβουν το φύλλο επίταξης, θα πρέπει την επομένη στις 8 το πρωί να εμφανισθούν στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β'.

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, 15 ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορονοϊού Covid-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η συνεχής διάδοση νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού Covid-19 και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές Covid-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό Covid-19.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ