× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κάλπικο δίλημμα το Καρά‑ Τεπές ή Βάστρια»

Απάντηση Κομνηνάκα σε ΝΔ και Αθανασίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/1/2022

«Κάλπικο δίλημμα το Καρά‑ Τεπές ή Βάστρια»

Η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα απαντά στη ΝΔ και τον βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις στήριξης της νέας δομής χαρακτηρίζοντας κάλπικο δίλημμα το «Καρά Τεπές ή Βάστρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η Μ. Κομνηνάκα αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Εύλογα ανησυχεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βλέποντας την ετοιμότητα του λεσβιακού και χιώτικου λαού να υπερασπιστεί την πάνδημη απαίτησή του να μη μετατραπούν τα νησιά μας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ. Γι’ αυτό επιστρατεύει όλους τους θεσμικούς της παράγοντες να επαναλαμβάνουν εν χορώ χιλιοειπωμένα κάλπικα διλήμματα.

Το δίλημμα δεν βρίσκεται στο «Καρά Τεπές ή Βάστρια», την οποία μάλιστα - μάλλον εύλογα -  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αθανασίου, δεν τόλμησε να ονοματίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δίλημμα βρίσκεται στο αν θα εμμένουν ή όχι στην εφαρμογή της αντιδραστικής και καταδικασμένης στη συνείδηση του λαού πολιτικής της ΕΕ, της απαράδεκτης Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν ή όχι να μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές – στρατόπεδα συγκέντρωσης, όποιο όνομα και μορφή αυτά κι αν έχουν. Κρατώντας με «υποστυλώματα» όρθια μια συμφωνία κουρελόχαρτο, που μετατρέπεται σε διαπραγματευτικό χαρτί στα παζάρια ΕΕ-Τουρκίας, στις πλάτες προσφύγων και μεταναστών αλλά και των ίδιων των νησιωτών.

Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν ή όχι να μετατρέπουν τη χώρα μας σε συνένοχο στο έγκλημα των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που προκαλούν τον ξεριζωμό των λαών. Με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται τελικά ανεπαρκείς κι αυτές οι δομές που φτιάχνουν, όπως καλά γνωρίζουν και οι νησιώτες και τα κυβερνητικά επιτελεία, που πασχίζουν να κλέψουν τη συναίνεση παίζοντας με τους αριθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά τα διλήμματα οφείλει να απαντήσει ο κυβερνητικός βουλευτής και η ΝΔ, οφείλει όμως να τα απαντήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασε γρήγορα ποιος πρώτος εφάρμοσε τις αντιδραστικές Συνθήκες της ΕΕ και βιάζεται γρήγορα να τις ξαναεφαρμόσει.

Τέλος, μιας και μιλάνε για διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και «ρεαλισμό», αναρωτιόμαστε αλήθεια, ο κ. Αθανασίου συνεχίζει παράλληλα να υπερασπίζεται την πρόταση για δημιουργία δομής προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά; Ή μήπως την ξέχασε τώρα που την ίδια αθλιότητα ξεστόμισε κι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας, προσβάλλοντας το λαϊκό αίσθημα ενός τόπου που έχει άσβεστες μνήμες και από προσφυγιά και από εκτοπισμό σε ακατοίκητα νησιά;»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού