× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι νεφροπαθείς του Βοστάνειου και πάλι στα κάγκελα!

Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχει μόνο μία μόνιμη γιατρός στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι νεφροπαθείς καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου μειώνει τις βάρδιες για να καλύψει κενά σε άλλα τμήματα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/1/2022

Οι νεφροπαθείς του Βοστάνειου και πάλι στα κάγκελα!

Στην επικαιρότητα για άλλη μια φορά η λειτουργία του Τμήματος Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, το οποίο ως γνωστόν αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πολύπαθο αυτό τμήμα, υπάρχει μόνο μία μόνιμη γιατρός   και παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς βγαίνουν προκηρύξεις για την κάλυψη της θέσης, δεν υπάρχει καμία συμμετοχή σε αυτές.

Χθες  ωστόσο, το ποτήρι για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας που κάνουν αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, φαίνεται ότι ξεχείλισε όταν ενημερώθηκαν ότι πιθανόν θα μειωθούν οι βάρδιες λειτουργίας της μονάδας, στο πλαίσιο εξοικονόμησης προσωπικού και μετακίνησης νοσηλευτών σε άλλα τμήματα.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» οι νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι δυνατόν η διοίκηση του νοσοκομείου, να επιλέγει την αποδυνάμωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και την πανδημία σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος κλήθηκε από τους νεφροπαθείς να επισκεφθεί τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.  Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μπουρνούς σημειώνει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Τμήμα αυτό είναι ανάλογη με αυτή που έχει διαμορφωθεί σε μονάδες άλλων νοσοκομείων κι αυτό γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση συνολικά κάνει ανακύκλωση της φτώχειας.

«Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Μυτιλήνης λειτουργεί με μία γιατρό, παραβιάζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα που υπάρχουν και σαν να μην έφτανε αυτό, λόγω του covid και του γεγονότος ότι πολλοί εργαζόμενοι του Βοστάνειου νοσούν από κορονοϊό, η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι βάρδιες λειτουργίας του τμήματος.

Από τις 16 Νοεμβρίου έχω καταθέσει 16 ερωτήσεις στη βουλή για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Μυτιλήνης, ωστόσο καμία μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει απαντηθεί. Δεσμεύομαι να καταθέσω επίκαιρη ερώτηση πλέον για τα προβλήματά τους, προκειμένου η ηγεσία του Υπουργείου να έρθει στη βουλή και να απαντήσει για τα προβλήματά τους»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης  Γιώργος Καμπούρης εξηγεί στην κάμερα του «Ν» η προηγούμενη προκήρυξη για πρόσληψη νεφρολόγων είχε βγει άγονη ωστόσο προσθέτει και στη νέα προκήρυξη θα συμπεριληφθεί η θέση αυτή, ώστε να στελεχωθεί καλύτερα το τμήμα. Επιπλέον το τμήμα τεχνιτού νεφρού έχει ενισχυθεί με δύο ακόμα γιατρούς γενικής ιατρικής και παθολογίας, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία στην μονάδα τεχνιτού νεφρού.

«Σε ό,τι αφορά στη μείωση των βαρδιών ετέθη ζήτημα εξέτασης από την προϊσταμένη αν είναι εφικτό με το υπάρχον προσωπικό να μειωθούν οι βάρδιες  ώστε στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βρίσκεται το νοσοκομείο μας, με πολλούς νοσηλευτές να νοσούν από covid, να στηρίξουμε τη λειτουργία και των άλλων τμημάτων». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση