× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φλερτ Χατζηκομνηνού με Περιφέρεια και Βουλή

Προς το παρόν ο πρώην δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ετοιμάζεται να αναλάβει και επίσημα τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δυτικής Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/1/2022

Φλερτ Χατζηκομνηνού με Περιφέρεια και Βουλή

Εντός της εβδομάδας αναμένεται, μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο Άρης Χατζηκομνηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεργασία Βέρρου – Χατζηκομνηνού αποτέλεσε ομολογουμένως έκπληξη για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα του νησιού μας, αφού οι δύο άνδρες μέχρι σήμερα, είχαν εντελώς διαφορετικές πορείες και ποτέ δεν είχαν συνεργαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, Χατζηκομνηνός και Βέρρος, γνωρίζονται αρκετά καλά εδώ και χρόνια και υπάρχει μία καλή σχέση και φιλία σε προσωπικό επίπεδο.

Η πρόταση του Βέρρου προς τον Άρη Χατζηκομνηνό έγινε λίγο μετά την παραίτηση Ελευθερίου, ωστόσο δεν έγινε άμεσα αποδεκτή. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ως γνωστόν είναι ενεργός δικηγόρος με γραφείο στην πόλη της Μυτιλήνης και πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ζήτησε λοιπόν λίγο χρόνο από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου για να σκεφτεί την πρότασή του. Στο διάστημα αυτό εξέτασε τη νομοθεσία που διέπει τα καθήκοντα που επρόκειτο να αναλάβει, τα πιθανά ασυμβίβαστα με θέσεις και αξιώματα που θα θελήσει να διεκδικήσει στο μέλλον ενώ είχε αρκετές συζητήσεις με τον Ταξιάρχη Βέρρο για τις προσδοκίες του δημάρχου και των συνεργαστών του από τον ίδιο.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως ακόμη δεν έχει αναλάβει καθήκοντα, ο Άρης Χατζηκομνηνός μετά την αποδοχή της πρότασης του Ταξιάρχη Βέρρου, πηγαίνει καθημερινά σχεδόν στη Δυτική Λέσβο, συναντά τους υπαλλήλους και τους νέους του συνεργάτες προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα του Δήμου που θα αναλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης, ετοιμάζει τα επόμενα βήματά του στην πολιτική. Παρά το γεγονός ότι δεν συζητά τίποτα ανοιχτά και δημόσια, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κινείται προς δύο κατευθύνσεις και οι δύο μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας,στο οποίο παραμένει ενεργός μέλος.

Η πρώτη κατεύθυνση σχετίζεται με το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, δηλαδή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αν και έχει αποστασιοποιηθεί από την παράταξη Μουτζούρη εντούτοις εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα καθώς και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των νησιών μας.
Η δεύτερη κατεύθυνση, η οποία είναι αρκετά πιθανή, είναι η κάθοδός τους στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ως γνωστόν ο Άρης Χατζηκομνηνός ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος τη δεκαετία του ’90 πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2002 και πάντα συγκέντρωνε πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων.

Οι εξελίξεις στο επίπεδο αυτό και η τελική επιλογή του Άρη Χατηκομνηνού αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσουν σημαντικές εξελίξεις στην τοπική Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας νέα πολιτικά δεδομένα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Κάτω τα χέρια από το φράγμα Ερεσού»

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού, εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας πάμε παντού στη Μυτιλήνη....με ένα ποδήλατο

Δεκάδες δημότες της πόλης πήραν το ποδήλατό τους και συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ξιμπουμπλήθρα έφερε την άνοιξη στο Μεσότοπο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη «αρώματα», μουσικές και νεανικές παρουσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το στολίδι της Μυτιλήνης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών προς τιμή του Αγίου Θεράποντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Μάης δείχνει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του

Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη Λέσβο και θερμοκρασίες κοντά στους 27 βαθμούς κελσίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική διημερίδα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Παπαταξιάρχη

Πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μανούλες και παιδιά της Μυτιλήνης έτρεξαν για τη ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια ο Σύλλογος Lesvos Runners με τον Δήμο Μυτιλήνης για την Γιορτή της Μητέρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Νέοι παιδικοί σταθμοί, καλύτερες συνθήκες για Ρομά και ξενώνες αστέγων στη Μυτιλήνη»

Μεγάλες προκλήσεις και σημαντικά ζητήματα καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Νίκος Σπανός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο