× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Παγωμένη» η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων στη Λέσβο

Έρημο δρόμο θύμιζε η Ερμού στη Μυτιλήνη τις προηγούμενες ημέρες. Ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση στην αγορά της Καλλονής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/1/2022

«Παγωμένη» η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων στη Λέσβο
Φωτο αρχείου

Απογοητευμένοι είναι οι έμποροι της Μυτιλήνης από την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, αφού η κίνηση ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εικόνα της Ερμού τις περισσότερες ώρες της ημέρας ήταν υποτονική, ωστόσο τις απογευματινές και βραδινές ώρες, η ερημιά που αντίκριζε κανείς προκαλούσε θλίψη και μελαγχολία.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι παρά τις χαμηλές τιμές και τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που αγγίζουν και το 60% σε κάποιες περιπτώσεις, οι καταναλωτές δεν κατέβηκαν στην αγορά.

«Παραδοσιακά όλα τα χρόνια, η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είναι μια δυνατή εβδομάδα, η οποία βοηθά στο τζίρο των καταστημάτων. Δυστυχώς ο κανόνας αυτός δεν επιβεβαιώθηκε φέτος που βλέπουμε μια αγορά αγνώριστη, έρημη και στην καλύτερη περίπτωση υποτονική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι πιστεύαμε ότι επειδή οι καταναλωτές δεν ψώνισαν ιδιαίτερα τις γιορτές, θα δελεαστούν από τις καλές τιμές των εκπτώσεων και θα έχουμε κινητικότητα την περίοδο αυτή. Δυστυχώς διαψευστήκαμε και απογοητευτήκαμε. Ελάχιστα καλύτερη ήταν η κατάσταση το Σάββατο και σήμερα Δευτέρα, ωστόσο τίποτα δεν θυμίζει περίοδο εκπτώσεων στην αγορά μας».

Τα αίτια αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με τους εμπόρους της Μυτιλήνης, είναι από τη μία  πλευρά ο άσχημος καιρός και το κρύο που επικρατεί και από την άλλη  ο κορονοϊός και η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων, που κρατά πολύ κόσμο στα σπίτια του. Σημαντικότατος παράγοντας ωστόσο είναι η κακή ψυχολογία των καταναλωτών καθώς και οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις οι οποίες διογκώνονται ακόμη περισσότερο με την αύξηση των τιμολογίων σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ελαφρώς καλύτερη είναι η κατάσταση στην αγορά της Καλλονής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Βαγγέλη Χαλκοδαίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Β. Χαλκοδαίμων η καταναλωτική κίνηση είναι αρκετά υποτονική, σε τίποτα δεν θυμίζει τις καλές εποχές των εκπτώσεων, ωστόσο η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη σε σύγκριση με πέρυσι.

«Φυσικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την κίνηση και την κατάσταση που επικρατεί, ωστόσο οι συνάδελφοι αναφέρουν ότι ο τζίρος είναι ελαφρώς καλύτερος από την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων το χειμώνα του 2021».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουριστική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όπου μίλησε για τις δράσεις προβολής και τα μεγάλα πολιτιστικά φεστιβάλ σε Λέσβο και Χίο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρασί: Μείωση παραγωγής, κατανάλωσης και εξαγωγών

Παρά την μεγάλη μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ε.Ε. συνεχίζεται η εφαρμογή της απόσταξης κρίσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ράβε ξήλωνε με τα Οικολογικά Σχήματα

Σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατανομή των χρηματοδοτήσεων στα σχέδια βελτίωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κομισιόν: Πτώση της κατανάλωσης και των εξαγωγών ελαιολάδου

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου ενθαρρύνουν την στροφή των καταναλωτών σε άλλα φυτικά έλαια αναφέρει η βραχυπρόθεση ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τομέα του ελαιολάδου
ΑΓΡΟΤΕΣ

GeoΣυμβουλευτική: Το ελαιόλαδο στη Λέσβο

«Η όρεξη των νέων παραγωγών σε συνδυασμό με τις συμβουλές και τις οδηγίες ορθής γεωργικής πρακτικής των ειδικών, στρώνουν το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο της αναγνώρισης του τόπου μας παγκοσμίως»
ΑΓΟΡΑ

Καλοκαιρινό ωράριο για τα καταστήματα της Μυτιλήνης

Ανοιχτά τρία απογεύματα την εβδομάδα έως τις 9 το βράδυ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αθέατος εμπορικός πόλεμος του ελαιολάδου

Ισπανο-Ιταλική διαμάχη για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς του υγρού χρυσού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η τραγωδία των αγροτικών πληρωμών

Σχόλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη για τα προβλήματα στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτική Στέγη: Η δύναμη του Αγρότη

Στεγάζεται σε ένα μεγάλο σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο στην Καλλονή και σε νέο κατάστημα στη Λάρσο