× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Μπουρνού για την οδηγία του Κτηματολογίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, με αφορμή επιστολή του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2022

Παρέμβαση Μπουρνού για την οδηγία του Κτηματολογίου

Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την αυθαίρετη και αντίθετη,όπως την χαρακητρίζει, στην κείμενη νομοθεσία οδηγία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» προς τους αναδόχους των μελετών κτηματογράφησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών και των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, επισημαίνει στον κ. Σκρέκα και στον κ. Πιερρακάκη ότι για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το άρθρο 62 του ν.998/1979, το άρθρο 152 του ν.4819/2021 (ΦΕΚ Α’ 129/23.7.2021) καθώς και την πρόσφατη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/115255/6217/02.12.2021), δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου για τις ως άνω εκτάσεις.

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου στηλιτεύει την, σε ευθεία αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία, οδηγία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» κατά την οποία προκρίνεται το Ελληνικό Δημόσιο ως κύριος των εν λόγω εκτάσεων, ακόμα και όταν δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας, έναντι των ιδιωτών, που διαθέτουν δικαιώματα με τίτλο και εναντιώνεται έντονα στην περαιτέρω ταλαιπωρία και τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου, που θα κληθούν, συνεπεία της οδηγίας,  να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξουν και να κατοχυρώσουν την κυριότητα των εκτάσεών τους.

Τέλος, ο κ. Μπουρνούς καλεί τους Υπουργούς να προβούν στις, κατά αρμοδιότητα τους, απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διορθωθεί η προβληματική, αντίθετη στο νόμο και άδικη για τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου οδηγία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μηλένα Κοντού

Τεράστια επιτυχία για την Μυτιληνιά αθλήτρια του Ναυτικού ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού, η οποία τσέκαρε το ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επισκέπτεται τη Λέσβο στις 23 και 24 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «Κόσμος» παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιό του

Ένα ψηφοδέλτιο, με 58% γυναίκες, που απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τους βίο, αλλά και ανθρώπους της καθημερινότητας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κύκλος του νερού, η ρύπανση και η κομποστοποίηση

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά της Β' τάξης στο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράκληση για τους μαθητές

Την Κυριακή 26 Μαΐου στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ