× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάνε κι έρχονται οι προσλήψεις «δικών μας παιδιών» μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ

Το «Ν» αποκαλύπτει άλλες 91 προσλήψεις και επαναπροσλήψεις υπαλλήλων στο Δήμο Μυτιλήνης εκτός κάθε διαδικασίας. Παναγιώτης Κατσαβέλλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2022

Πάνε κι έρχονται οι προσλήψεις «δικών μας παιδιών» μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ

Άλλα 91 άτομα προσελήφθησαν ή επαναπροσλήφθησαν από τη Δημοτική Αρχή Κύτελη μέσω του «παραθύρου» της ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε, εκτός κάθε διαδικασίας και προδιαγραφών που ορίζει η νομοθεσία αλλά και η δεοντολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει σήμερα στο φως το «Ν»:

- τέσσερα άτομα προσλήφθηκαν ως εργάτες καθαριότητας στο διάστημα 15 Ιουλίου 2021 με 30 Αυγούστου 2021.

- 25 άτομα προσελήφθησαν σαν εργάτες στο διάστημα Αύγουστος 2021 με Ιανουάριο 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- και τέλος 62 άτομα προσελήφθησαν ή επαναπρολήφθηκαν για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2021 με διάφορες ειδικότητες προκειμένου όπως αναφέρει το έγγραφο το οποίο υπογράφει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης «να υποστηρίξουν επιχειρησιακά, διοικητικά, και λειτουργικά τις υπηρεσίες καθαριότητας και ανακύκλωσης που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μυτιλήνης».

Επαναλαμβάνουμε όπως σημειώναμε σε αντίστοιχα ρεπορτάζ τις περασμένες μέρες, ότι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που η ανεργία μαστίζει τη νεολαία και όχι μόνο και η ανέχεια δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Οι προσλήψεις γίνονται μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε χωρίς καμία διαδικασία δια εγγράφου που στέλνεται με τα ονόματα που επιλέγονται άγνωστο πώς και από ποιον, με την υπογραφή Δημάρχου. Υποτίθεται για «την διοικητική, γραμματειακή και λειτουργική υποστήριξη της Υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης». 

Και λέμε «υποτίθεται» γιατί πολλοί από αυτούς που προσελήφθησαν είναι μέλη και στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που στήριξε τον κ. Κύτελη στην εκλογή του, δεν απασχολήθηκαν ποτέ σε υπηρεσίες καθαριότητας, και είναι γνωστό πως στελεχώνουν άλλες υπηρεσίες. Από το γραφείο του Δημάρχου και δομές πολιτισμού ή γραφεία Αντιδημάρχων μέχρι γνωστό στέκι όπου διοργανώνονται πρωινά πρωταθλήματα ταβλιού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ τα ερωτήματα πλανώνται χωρίς να τύχουν της παραμικρής απάντησης και τα λεφτά που πληρώνει ο Λεσβιακός λαός «επενδύονται» σε ρουσφέτια μέσω της εκτός ελέγχου ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κατσαβέλλης κλήθηκε χθες Τετάρτη να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα της Δημοτικής Συμβούλου Εριφύλης Χιωτέλλη.

Η κ. Χιωτέλλη ρώτησε σχετικά με τη διαδικασία της επιλογής των προσλαμβανομένων ο κ. Κατσαβέλλης όμως αντί της όποιας απάντησης επί της ουσίας απάντησε λέγοντας ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται από το Δήμο αλλά.... από τη ΔΕΔΑΠΑΛ  Α.Ε!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Νέοι παιδικοί σταθμοί, καλύτερες συνθήκες για Ρομά και ξενώνες αστέγων στη Μυτιλήνη»

Μεγάλες προκλήσεις και σημαντικά ζητήματα καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Νίκος Σπανός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο