× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση έδωσαν το παρών στη Βάστρια

Σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος καταγγέλλει την κυβέρνηση η οποία όπως λέει συνεχίζει την απάνθρωπη πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών

Δημοσίευση 1/2/2022

ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση έδωσαν το παρών στη Βάστρια

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κώστα Ρήγα, συναποτελούμενη από τα μέλη της ΤΕ Στρατή Κόμβο δημοτικό σύμβουλο Μυτιλήνης και Μπάμπη Ντινενή γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, βρέθηκε την Τρίτη το πρωί,  στη θέση «Βάστρια» όπου μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , υιοθετήθηκε ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να γίνει αυτοψία στο χώρο και να επιβεβαιωθεί η ακριβής θέση των μηχανημάτων που προορίζονται για την κατασκευή της νέας υπερδομής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγλαΐα Κυρίτση δήλωσε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να υλοποιήσουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που υιοθέτησε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να εμποδίσουμε την έναρξη των εργασιών της νέας Υπερδομής. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με φωτογραφική διάταξη, μέσα στον αναπτυξιακό νόμο που συζητιέται τώρα στη Βουλή, αφαιρεί τις αρμοδιότητες από την Περιφέρεια που αφορούν αδειοδοτήσεις και απαλλοτριώσεις. Είναι άλλη μια μορφή ενίσχυσης του επιτελικού κράτους για να γίνει ακόμη πιο εχθρικό απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στον λαό των νησιών του Βορείου Αιγαίου».    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχόλιο της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνησης της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση της απάνθρωπης πολιτικής εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, έτσι όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αρχίζει τις εργασίες για την κατασκευή νέας υπερδομής-φυλακής στη «Βάστρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την ετυμηγορία των νησιωτών, των φορέων τους ακόμη και αιρετών, και περνά με φωτογραφική διάταξη στη Βουλή τροπολογία που αίρει τις ευθύνες ακόμη και της Τοπικής Διοίκησης για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο. 

Αποδεικνύεται ξανά ότι το αστικό κράτος είναι επιτελικό γρήγορο και αποφασιστικό όταν είναι να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική και γυμνό όταν «καλείται» να προστατέψει τη ζωή του λαού.

Η δημιουργία δομής-φυλακής αποτελεί απάνθρωπο αντιλαϊκό και περιβαλλοντικό έγκλημα που μόνο χαμένους θα βγάλει τους νησιώτες, τους πρόσφυγες και το περιβάλλον καθώς η δομή θα βρίσκεται στην καρδιά γιγάντιας δασικής έκτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα βγάλει κερδισμένους κατασκευαστικούς ομίλους και όλους όσους λυμαίνονται το προσφυγικό εδώ και χρόνια.

Είναι ώρα ευθύνης. Ο λαός της Λέσβου δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Όλοι στον αγώνα για να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου