× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο αγώνας κατά της νέας δομής ετοιμάζεται να ξεπουληθεί»

«Επέρχεται κωλοτούμπα από την Περιφερειακή Αρχή» τονίζει ο επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου», Στράτος Γεωργούλας

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/2/2022

«Ο αγώνας κατά της νέας δομής ετοιμάζεται να ξεπουληθεί»

Πεπεισμένος ότι ο αγώνας κατά της νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο είναι «έτοιμος να ξεπουληθεί», είναι ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Άλλος Δρόμος», Στράτος Γεωργούλας επισημαίνοντας μάλιστα ότι «επέρχεται κωλοτούμπα από την Περιφερειακή Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm ο Στράτος Γεωργούλας, περιφερειακός σύμβουλος και καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιχειρηματολόγησε για την αρνητική ψήφο του στην απόφαση της Περιφέρειας να πραγματοποιήσει το πρωί της Τρίτης (σ.σ χτες) αυτοψία και διαμαρτυρία στην περιοχή της Βάστριας όπου θα κατασκευαστεί η νέα δομή.

«Έχουμε σε λίγες ημέρες επέτειο δύο χρόνων για την Καράβα, για μία πράξη που δεν έχει γίνει ποτέ στην ελληνική ιστορία, με το σώμα εκστρατείας από ΜΑΤ που απέστειλε η κυβέρνηση στους νησιώτες. Η απόφαση που ελήφθη είναι χάδι προς την κυβέρνηση. Παρέθεσα διεθνείς επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα κέντρα κράτησης δεν σχετίζονται με τη μείωση ή την αύξηση των προσφυγικών ροών», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργούλας υπογράμμισε ότι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στηρίζεται σε σαθρά στηρίγματα, και ότι δεν δέχτηκε η Περιφερειακή Αρχή να συμπεριληφθούν προτάσεις τους όπως να αρθεί ο γεωγραφικός εγκλωβισμός και να απαιτηθεί η συγνώμη της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός, κι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους κατοίκους, όπου χρειαστεί», πρόσθεσε. Σημείωσε μάλιστα ότι θα έπρεπε να καταπολεμηθούν τα δίκτυα διακινητών καθόλη τη διαδρομή που κάνουν οι πρόσφυγες, να μην ενισχύεται αυτή η οικονομία μαύρου χρήματος και εν τέλει «να μην παραβι΄ζονται ανθρώπινα δικαιώματα».

Σε ό,τι αφορά το έργο της Περιφερειακής Αρχής, διευκρίνισε ότι δεν είναι το πρόβλημα τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές: «Με κατατρέχει μεγάλη απογοήτευση για την ποιότητα του λόγου και των πράξεων. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε μόνο το 34% για Περιφερειάρχη, δηλαδή μόνο ένας στους τρεις κατοίκους των νησιών. Ο κόσμος αποτρέπεται από το να ψηφίζει και επικρατούν οι πελατειακές λογικές».

Επίσης ανέφερε ότι δεν συζητείται επί της ουσίας ο παραγωγικός τομέας, η ανεργία και η φτωχοποίηση των νησιωτών: «Θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν θέλουν να αλλάξουν τον τόπο». Μεταξύ άλλων κατέληξε ότι η παράταξη του «Άλλου Δρόμου» θα είναι «αναγκαστικά παρούσα» και στις επόμενες εκλογές για τη συνέχιση του αγώνα ώστε «να αλλάξουν όλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 18 Μάϊου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα Ψαρά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου

Θα συγκληθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

«Το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Το δικό μας μέλλον – Ο δικός μας αγώνας»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλα μυαλά στη Λέσβο και στην Πληροφορική

Ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Χρήστος Ψυρούκης διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορική