× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2019

Για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας υγροτόπων η οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούν σε ευαισθητοποίηση για την προστασία των υγροτοπικών οικοσυστημάτων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι η προστασία των υγροτόπων και η διατήρησή τους έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την προστασία της βιοποικιλότητας (χλωρίδα, πανίδα) και το μετριασμό των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής (πλημμύρες, άνοδος της στάθμης της θάλασσας) αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού μέσω της συγκράτησης ιζημάτων και τοξικών ουσιών.

Ο Μιχάλης Μπάκας, συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Βορείου Αιγαίου έκανε την παρακάτω δήλωση:«Χαιρετίζουμε τη πρόσφατη σύσταση του φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορείου Αιγαίου αλλά επιμένουνε ότι δεν υπάρχει χρόνος για ευχές, αλλά για δράσεις. Πρέπει να προχωρήσουν με προτεραιότητα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος τα σχέδια διαχείρισης και η στελέχωση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε καμιά πίεση προς αυτή την κατεύθυνση τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τους Δήμους των νησιών μας. Το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε στα νησιά μας με τον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων με μπουλντόζες εκτός του γεγονότος ότι επιταχύνει τα φαινόμενα διάβρωσης και την ταχύτητα του νερού σε περιπτώσεις υψηλών βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα την ένταση των πλημμυρικών φαινομένων, αποτελεί καταστροφική λύση για τα υγροτοπικά οικοσυστήματα. Χρειάζεται καθαρισμός των ρεμάτων από μπάζα και σκουπίδια αλλά όχι ισοπέδωση τους. Τα ρέματα, οι ποταμοί και οι λίμνες δεν είναι είναι πισίνες για να τους βάλουμε πλακάκια και η απαράδεκτη αυτή τακτική πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Οι Υγρότοποι προστατεύουν από τις πλημύρες και η καταστροφή τους έχει αντίθετα αποτελέσματα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου