× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η ΝΔ επιλέγει συνειδητά την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών»

Ο Οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Παπαζαχαρίου, μιλά για την ακρίβεια και τις αυξήσεις, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη, το ενδεχόμενο εκλογών και τα μελλοντικά του σχέδια

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/2/2022

«Η ΝΔ επιλέγει συνειδητά την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών»

«Η πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ακρίβεια και την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στην ενέργεια, δεν έρχεται από τους οικονομολόγους, αλλά από τους ανθρώπους που βιώνουν στο πετσί τους  όλη αυτή την κατάσταση, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm  και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αντώνης Παπαζαχαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κος Παπαζαχαρίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει να μην αξιοποιεί το δημοσιονομικό χώρο που έχει για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και την μείωση του Ειδικού φόρου καυσίμων αλλά για να στηρίξει το ελάχιστο ποσοστό των Ελλήνων που έχουν μεγάλα εισοδήματα.

«Επέλεξε για παράδειγμα να αυξήσει από 150.000 ευρώ που ήταν ανά παιδί οι αντικειμενικές αξίες για δωρεάν γονικές παροχές, σε 800.000 ευρώ ανά γονιό και ανά παιδί. Από αυτή την αύξηση οι μόνοι ευνοημένοι είναι φυσικά όσοι έχουν μεγάλες περιουσίες και ακίνητα και θέλουν να κάνουν δωρεάν μεταβιβάσεις στα παιδιά τους. Αυτούς λοιπόν επιλέγει να ελαφρύνει η κυβέρνηση και όχι να στηρίξει την οικονομία, την ανάπτυξη, την υγεία και άλλους νευραλγικούς τομείς».

Όπως σημείωσε ο Αντώνης Παπαζαχαρίου, η διαφορά της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα η στήριξη των πολιτών και αυτό πρόσθεσε φαινόταν την περίοδο της διακυβέρνησης, όταν γινόταν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίοι ζητούσαν την αύξηση στην ενέργεια 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γίνει κυβέρνηση θα είναι σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά στην αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών με την αύξηση των μισθών και το δεύτερο τη μείωση κάποιων φόρων όπως για παράδειγμα ο Ειδικός φόρος καυσίμων για όσο θα διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Παράλληλα θα φροντίσουμε για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες, με καλύτερες παροχές υγείας σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με στήριξη των αγροτών σε όλα τα επίπεδα, κ.λπ».

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Αντώνης Παπαζαχαρίου στο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το επόμενο διάστημα, σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή θα ήταν η καλύτερη δυνατή για την πατρίδα μας ώστε να φύγει επιτέλους όπως είπε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. 

Σχολιάζοντας ωστόσο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα οποία δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα μετά το συνέδριο του κόμματος, όπου θα τεθούν με ειλικρίνεια πολλά σοβαρά θέματα που απασχολούν το κόμμα, τα στελέχη του κόμματος θα επικοινωνήσουν στους πολίτες όλες τις προτάσεις και τις αλλαγές που φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν εκλεγεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική και αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ή υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά δηλώνοντας ότι είναι στρατιώτης του κόμματος σε μια συλλογική προσπάθεια η οποία δεν έχει να κάνει με καρέκλες και οφίτσια αλλά με σκληρή δουλειά προς όφελος των πολιτών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ