× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έρχεται αύξηση τιμών στην εστίαση

Επιστρέφει σταδιακά ο κόσμος στα καταστήματα εστίασης, μετά την άρση των μέτρων. Η ακρίβεια ωστόσο, σημειώνει ο επιχειρηματίας Φώτης Κουλουμαριέτος είναι ανασταλτικός παράγοντας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/2/2022

Έρχεται αύξηση τιμών στην εστίαση

Επιστρέφει σταδιακά ο κόσμος στα καταστήματα εστίασης, καφέ και διασκέδασης μετά την άρση των μέτρων που είχαν εφαρμοσθεί τις γιορτές, αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ασπίδα Φώτης Κουλουμαριέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο κος Κουλουμαριέτος η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες που η κίνηση ήταν παγωμένη καθώς οι συμπολίτες μας, βλέποντας τον καλό καιρό και την άρση των μέτρων βγαίνουν λίγο περισσότερο. «Παρολ’ αυτά απέχουμε πολύ από την κίνηση και την εικόνα των καταστημάτων το 2019 πριν την πανδημία του κορονοϊού. Ο κόσμος εξακολουθεί γενικά να είναι μουδιασμένος, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων αλλά και της ακρίβειας με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Δυστυχώς η ακρίβεια δεν επηρεάζει μόνο άμεσα τα καταστήματά μας με τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και  έμμεσα αφού οι συμπολίτες μας περιορίζουν τις εξόδους τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της περιόδου. Είναι λογικό ο κάθε άνθρωπος να προσπαθεί να καλύψει πρώτα τις βασικές ανάγκες του, τη διατροφή, τους λογαριασμούς, τα καύσιμα κ.λπ. και μετά αν του περισσέψουν χρήματα να βγει για καφέ , φαγητό και διασκέδαση»

Αναφερόμενος ο Φώτης Κουλουμαριέτος στο ενδεχόμενο αυξήσεων στα προϊόντα και στις υπηρεσίες των καταστημάτων εστίασης, καφέ και διασκέδασης, σημείωσε πως οι αυξήσεις αυτές είναι μονόδρομος σε όλα τα προϊόντα σε ποσοστό 10% τουλάχιστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Την τελευταία δεκαετία, κληθήκαμε να απορροφήσουμε ως κλάδος, αυξήσεις σε ΦΠΑ, ανατιμήσεις προϊόντων και πολλές ακόμη επιβαρύνσεις. Αυτή τη φορά ωστόσο τα καταστήματά μας, είναι αδύνατον να αφομοιώσουν, τις ανατιμήσεις αυτές οι οποίες ξεπερνούν τις δυνάμεις μας. Θα υπάρξουν λοιπόν αυξήσεις, σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Είναι ζήτημα επιβίωσης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αντέξουμε εμείς  και να κρατήσουμε βέβαια και το προσωπικό μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Φώτης Κουλουμαριέτος ανέφερε ότι η χθεσινή κινητοποίηση για τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, είχε μεγάλη επιτυχία σε όλη τη χώρα και μάλιστα όπως είπε σε ορισμένες πόλεις υπήρξε στήριξη των κινητοποιήσεων αυτών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους επιχειρηματικούς φορείς.

«Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση των εκπροσώπων της εστίασης από όλη τη χώρα με φορείς του αρμόδιου Υπουργείου. Ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα τόσο για το θέμα της αύξησης των τιμών στην ενέργεια όσο και για το ζήτημα των επιστρεπτέων προκαταβολών για τις οποίες υπάρχει αρκετή ανησυχία για το πώς θα γίνει η αποπληρωμή τους. Ιδανικό σενάριο θα ήταν να χρειαστεί να επιστρέψουμε χρήματα ή τουλάχιστον να επιστρέψουμε με ευνοϊκούς όρους ένα μόνο μέρος αυτών. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα μετά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τους κυβερνητικούς φορείς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκα οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του
ΑΓΟΡΑ

Τι θα συμβεί στους επαγγελματίες που θα αμφισβητήσουν το ελάχιστο τεκμαρτό;

Αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους ακόμη και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα βρεθούν όσοι επαγγελματίες υποβάλλουν ψηφιακά αμφισβήτηση των στοιχείων της εφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Άλμα προς το μέλλον χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την αποτυχημένη πασχαλινή πληρωμή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ

Έως τέλος Ιουνίου οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους