× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απλήρωτος λογαριασμός – διακόπηκε το έργο του λιμανιού στο Σίγρι

Από το Δεκέμβριο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδέχτηκε τη δήλωση διακοπής εργασιών του εργολάβου στο έργο «Επιβατικός και Εμπορικός Λιμένας Σιγρίου» αφού έμεινε απλήρωτος ο λογαριασμός που εκδόθηκε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/2/2022

Απλήρωτος λογαριασμός – διακόπηκε το έργο του λιμανιού στο Σίγρι

Κάπως έτσι υποθηκεύεται για μια ακόμα φορά η προοπτική ανάπτυξης της Δυτικής Λέσβου μέσω του έργου της κατασκευής του νέου λιμανιού στο Σίγρι. Ένα έργο που θα ολοκληρωνόταν το 2020 για να φτάσουμε 2022 και όχι μόνο να μην έχει ολοκληρωθεί αλλά να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτέλεσμα ο εργολάβος να διακόψει τις εργασίες αφού έμεινε απλήρωτος λογαριασμός που υποβλήθηκε. Μη μπορώντας να κάνει αλλιώς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην αποδοχή της διακοπής!

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών / Γενική Γραμματεία Υποδομών / Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών και Λιμενικών και κτηριακών υποδομών η οποία αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έγινε αποδεκτή από 17.12.2021 η από 6 Δεκεμβρίου ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του αναδόχου για την 1η Συμπληρωματική Σύμβαση του έργου, λόγω καθυστέρησης πληρωμής του 1ου Λογαριασμού της 1ης Συλλογικής Σύμβασης.Ας σημειωθεί ότι ο ανάδοχος έχει υποβάλει από τις 4.10.2021
τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Κι ενώ οι εργασίες στο Σίγρι έχουν πλήρως διακοπεί, η ενημέρωση για το τι συμβαίνει σχετικά με το μεγάλο αυτό έργο είναι μηδενική. Ενώ η σιωπή από πλευράς όσων αρμοδίων πολιτικών κομματικών και αυτοδιοικητικών που θα έπρεπε να έχουν κινήσει ουρανό και γη για την επανεκκίνηση του έργου είναι... εκκωφαντική.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ