× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Mε σκληρές οδομαχίες μέσα στο Κίεβο ξημέρωσε η τρίτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία

Αντίσταση συναντούν οι ρωσικές δυνάμεις

Δημοσίευση 26/2/2022

Mε σκληρές οδομαχίες μέσα στο Κίεβο ξημέρωσε η τρίτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία

Η στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων στην Ουκρανία συνεχίζεται για τρίτη μέρα και πλέον μαίνονται οι μάχες μέσα στο Κίεβο καθώς, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε πως δέχτηκε ρωσική επίθεση σε λεωφόρο του Κιέβου, γύρω στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου αλλά την απέκρουσε. Επίσης, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στην Ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία επίσης αποκρούστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκρήξεις ακούγονται σε διάφορα σημεία στο Κίεβο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλει για να καταλάβουν το Κίεβο,μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Unian. Σφοδρές μάχες εκτυλίσσονται στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια και να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και μπαλκόνια.

Μάχες μέσα στο Κίεβο - Αντίσταση από τους Ουκρανούς
Καθώς μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία,ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία ζήτησε από την Άγκυρα να κλείσει την πρόσβαση για τα ρωσικά πολεμικά σκάφη στα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου,που συνδέουν τη Μεσόγειο με τη Μαύρη Θάλασσα.

Η δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Βασίλκοφ, Νατάλια Μπαλασίνοβιτς δήλωσε είπε ότι έχουν ξεσπάσει μάχες στην πόλη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθεσεις με ρουκέτες με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Unian η δήμαρχος δήλωσε ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα που προσγειώθηκαν σε χωράφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ουκρανία έχει καταφέρει να κρατήσει - μέχρι στιγμής - πόλεις κλειδιά και το Κίεβο παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν μεν έδαφος σε πολλαπλά μέτωπα, καθώς επιδιώκουν να περικυκλώσουν το Κίεβο, αλλά αντιμετωπίζουν «σθεναρή αντίσταση» από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Πιο ισχυρή η αντίσταση των Ουκρανών από ο,τι υπολόγιζε η Ουάσιγκτον, γράφουν και αμερικανικά μέσα.

Οι ΗΠΑ θέλουν να φυγαδεύσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post. Ταυτόχρονα, έτοιμη να συζητήσει για εκεχειρία δηλώνει η Ουκρανία ανακοινώνοντας ότι διεξάγονται επαφές με τη Ρωσία για ενδεχόμενη συνάντηση των δύο πλευρών, την ώρα που το Κίεβο περνάει πολύ δύσκολες ώρες, με εκρήξεις, βομβαρδισμούς και τις μάχες να σημειώνονται στην πρωτεύουσα.

Συζητήσεις για τον τόπο και τον χρόνο των μεταξύ τους συνομιλιών διεξάγουν ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ θα πάρει η Fraport

Τo Ελληνικό δημόσιο θα αποζημιώσει την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Η αγαπημένη Μαντάμ Σουσού, μία από τις τρεις Χάριτες, βασικό μέλος του Ελεύθερου Θεάτρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ισχύ και την εξουσία, αλλά με την ελευθερία και την αγάπη»

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 3 χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου

Σύμφωνα με έκθεση του World Press Freedom Index για το 2024, η χώρα μας είναι τελευταία στην κατάταξη μαζί με Ουγγαρία και Μάλτα
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου!

Προκλητική η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Λαμπροβδομάδα

Θα καταβληθούν περισσότερα από 62 εκατ. ευρώ σε 60.583 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μέτρα όπως μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ) και επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών σε όλη τη γραμμή εισαγωγής, παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων παρουσίασε με σχέδιο νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ