× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στη Λέσβο

«Έχουμε φτάσει στα όρια μας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2022

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στη Λέσβο

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Λέσβο με αρχή την 24η απεργία της Τετάρτης 2 Μαρτίου. Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους «η κατάσταση στις δικαστικές υπηρεσίες της Λέσβου ολοένα και χειροτερεύει, η υποστελέχωση είναι μεγάλη με τα οργανικά κενά συνεχώς να αυξάνονται. Οι συνταξιοδοτήσεις - αποχωρήσεις υπαλλήλων αφήνουν κενά ολόκληρα τμήματα, όπως το Ειρηνοδικείο Πλωμαρίου, Μύρινας κλπ, οι εναπομείναντες γραμματείς αναλαμβάνουν τριπλά και τετραπλά αντικείμενα. Τα θέματα αυτά τα έχουμε αναδείξει, ως νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, στις συναντήσεις με τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Ν.Λέσβου, αλλά και τους άλλους θεσμικούς παράγοντες, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εφαρμογή του ψηφίσματος - απόφασης της Γενικής συνέλευσης μας, στις 10 Ιανουαρίου 2022, για επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, σας καλούμε για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ο.Δ.Υ.Ε. για την Τετάρτη 2 Μαρτίου με κυρίαρχα αιτήματα:

• Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Ο αριθμός των προσλήψεων που αναμένεται να γίνουν εντός του επόμενου έτους δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε καν τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις (ενενήντα παραιτήσεις καταγράφηκαν μόνο για τον μήνα Δεκέμβρη του 2021).
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας – Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες από τις περικοπές, το πολύχρονο «πάγωμα» των μισθών μας, την ακρίβεια.
• Διεκδικούμε την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, την επαναχορήγηση του 13ου – 14ου μισθού, την κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης» που διατηρείται μόνο στο Δημόσιο, την αναγνώριση της διετίας 2016-2017, την αύξηση των οδοιπορικών των επιμελητών και την πληρωμή όλων των υπερωριών.
• Έξω οι εργολάβοι και οι ιδιώτες από τα Δικαστήρια. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών.
• Να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.
• Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία.


Όλες και όλοι στον αγώνα Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κατασκευή αυθαιρέτου

Στην περιοχή της Θερμής - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επτά συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του ΚΟΚ

Στο διάστημα από 30 Απριλίου ως 7 Μαΐου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αφίξεις Σύρων προσφύγων στην Ερεσό

Μεταφέρθηκαν 25 άτομα στο ΚΥΤ της Μυτιλήνης ενώ αναμένεται και η μεταφορά των υπολοίπων 30
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Eξετάσεις

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις στα σχολεία και πώς επηρεάζουν οι ευρωεκλογές το χρονοδιάγραμμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη