× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τέλος στους ανταποκριτές του ΟΓΑ στη Λέσβο

Ανάκληση της απόφασης ζητά το Δίκτυο Κοινοτήτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2022

Τέλος στους ανταποκριτές του ΟΓΑ στη Λέσβο

Ανάκληση της απόφασης παύσης των ανταποκριτών του ΟΓΑ ζητά το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου. Ας σημειωθεί ότι με απόφαση του.Διοικητή του ΕΦΚΑ που  υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενημερώθηκαν οι  ανταποκριτές Ο.Γ.Α. των  Κοινοτήτων των Δήμων  Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, για την παύση άσκησης των αρμοδιοτήτων τους στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου:

«Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι  ένα πλήγμα στους αγρότες των 73 Κοινοτήτων του νησιού μας που θα στερηθούν  απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες και πληροφόρηση  για τον ασφαλιστικό τους κλάδο. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν  στους αγρότες  οι ανταποκριτές του ΟΓΑ,  καλύπτουν ανάγκες που αφορούν στις συντάξεις, στην δρομολόγηση  συνταξιοδότησής τους στα επιδόματα, στην ασφαλιστική τους ικανότητα, στην ενημερότητά τους, κ.λ.π.

--Αν τεθεί σε ισχύ η απόφαση αυτή, θα  δημιουργηθούν  μεγάλα προβλήματα στους αγρότες, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων χωριών του νησιού μας  και θα δυσκολέψει τις καθημερινές τους ανάγκες, ειδικά σε περίοδο πανδημίας. Δεν υπολογίσθηκαν τα  χαρακτηριστικά των αγροτικών περιοχών του νησιού μας, όπως οι  μεγάλες αποστάσεις, οι δυσκολίες μετακινήσεων, η πλειοψηφία  ηλικιωμένων  αγροτών και η αδυναμία  τους για υλοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών με τον eΕΦΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

--Πρόσθετα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε από την 1 Μαρτίου, θα είναι μεγαλύτερες καθυστερήσεις επίλυσης αιτημάτων, αφού  είναι γνωστή η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Δεν κατανοούμε , ούτε διαπιστώνουμε την εξαγγελία ότι << …λόγω της έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Λέσβου με έδρα τη Μυτιλήνη>>. 

Αντιθέτως όσοι αγρότες προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, δεν τα καταφέρνουν. Οι δε μετακινήσεις τους ούτε εύκολες είναι ούτε μπορούν να παρατούν συχνά τις απαιτητικές αγροτικές δουλειές σε αντίξοες συνθήκες.  Με την κατάργηση των Υπηρεσιών των Ανταποκριτών του ΟΓΑ, θα συγκεντρωθούν όλες οι υποθέσεις στις  υπερφορτωμένες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Μυτιλήνης, με προφανές αποτέλεσμα τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, που βέβαια υποβαθμίζουν τις συνθήκες ζωής των Αγροτών και ιδιαίτερα των πιο φτωχών συγχωριανών μας.

Σας ζητούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση αυτή, σαν ελάχιστο δείγμα στήριξης των αγροτών της Λέσβου, που αντιμετωπίζουν πολλαπλά  και οξύτατα  προβλήματα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας