× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το εμβόλιο Novavax στη Λέσβο, και η μετάλλαξη Omicron που «θερίζει»

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης εφ’ όλης της ύλης για την πανδημία στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/3/2022

Το εμβόλιο Novavax στη Λέσβο, και η μετάλλαξη Omicron που «θερίζει»

Τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ραντεβού για εμβολιασμό με το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax έναντι του SARS-CoV-2 έχουν από την 1η Μαρτίου όσοι και όσες ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης από το Σάββατο 5 Μαρτίου. Για τον εμβολιασμό και εφ’ όλης της ύλης για την πανδημία και την επιβάρυνση του Νοσοκομείου, μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» ο διοικητής και πρόεδρος του «Βοστανείου» Γιώργος Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό και δεν πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή εμβολιασμός για αναμνηστική δόση. Οι ειδικοί θεωρούν ότι ανοίγει νέα δυνατότητα εμβολιασμού σε όσους εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με τα mRNa εμβόλια και αισθάνονται πιο ασφαλείς με ένα πρωτεϊνικό εμβόλιο» τόνισε ο κ. Καμπούρης.

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έως τις 28 Φεβρουαρίου στη Λέσβου φτάνουν τις 149.778, την πρώτη δόση έχουν κάνει 61.260 πολίτες, ποσοστό της τάξης του 80% του ενεργού πληθυσμού, την τρίτη δόση 38.831 και έχουν ολοκληρώσει συνολικά τον εμβολιασμό 58.886 συμπολίτες μας. Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που έχουν εμβολιαστεί ανέρχονται σε 1.283, σε ποσοστό 30% δηλαδή της ηλικίας τους.

Πλέον το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου θα λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο θα γίνονται εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας. Κανονικά πλέον γίνονται και τα τακτικά χειρουργεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά το πρώτο δίμηνο του 2022 νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης 210 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων ελέγχθηκαν ως προς τη μετάλλαξη 116. Από τα 116 δείγματα, μόλις 13 είναι της μετάλλαξης Δέλτα και 103 της μετάλλαξης Omicron, η οποία όπως φαίνεται είναι αυτή που «θερίζει». Για το ίδιο διάστημα είχαμε 47 νεκρούς, εκ των οποίων 29 ανεμβολίαστοι, 23 με μετάλλαξη Omicron και τέσσερις με μετάλλαξη Δέλτα.

Ο αριθμός νεκρών είναι μεγάλος, καθώς από την αρχή της πανδημίας στη Λέσβο, το 2020 είχαμε συνολικά 144 θανάτους, εκ των οποίων οι 68 διαπιστώθηκαν τα έτη 2020 και 2021.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή