Αλληλεγγύη με... 250 μερίδες ποιοτικού φαγητού!
Φοιτητές του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του πανεπιστημίου Αιγαίου μαγείρεψαν στην Αθήνα για τον «Άλλον Άνθρωπο» με λημνιά προϊόντα
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2022
Με οδηγό την τεχνογνωσία της επιστήμης τροφίμων και διατροφής που αποκομίζουν από τις σπουδές τους στο σχετικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, φοιτητές και φοιτήτριες σχεδίασαν και ετοίμασαν 250 γεύματα της κοινωνικής κουζίνας «ό άλλος άνθρωπος» βασισμένα σε τοπικές πρώτες ύλες που προάγουν τη βιοποικιλότητα της Λήμνου και του βορείου Αιγαίου. Ενώ παράλληλα συνδυάζουν ένα πλούσιο θρεπτικό προφίλ. Στο σύνολο τους τα τρόφιμα αυτά ήταν χορηγίες Λημνιών επιχειρήσεων τροφίμων.
Από τους φοιτητές επιλέχθηκαν και μαγειρεύτηκαν τρόφιμα όπως το πετιμέζι που είναι πλούσιο σε φαινολικά, το θυμαρίσιο μέλι με την υψηλή θρεπτική αξία και το φλωμάρι με τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Οι 250 αυτές μερίδες φαγητού, μοιράστηκαν στην Αθήνα σε άτομα όπου το έχουν ανάγκη, ενώ η δράση πλαισιώθηκε από τις φοιτητικές ομάδες μουσικής, μαγειρικής, φωτογραφίας και θεάτρου του Τμήματος.
Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με την ομάδα θεάτρου, ανέβασε στη θεατρική σκηνή της Λήμνου το έργο «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Τα έσοδα διατέθηκαν και αυτά για τις ανάγκες της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».