× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Να στελεχωθούν οι δικαστικές υπηρεσίες ζητά ο Γιάννης Μπουρνούς

Την υποστελέχωση των υπηρεσιών των δικαστηρίων στο νομό Λέσβου επισημαίνει με ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/3/2022

Να στελεχωθούν οι δικαστικές υπηρεσίες ζητά ο Γιάννης Μπουρνούς

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών στη Λέσβο και τη Λήμνο, καλώντας τον κ. Τσιάρα να προχωρήσει στην άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων και στην κάλυψη των ελλείψεων σε υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές.


Η υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, αναφέρει στην  κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Γιάννης Μπουρνούς, δημιουργεί πολύ σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης και μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες. Παράλληλα, η έλλειψη προσωπικού και η ανεπάρκεια υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών έχει ως αποτέλεσμα την ανεπίτρεπτη διαρκή υποβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος των δικαστικών υπαλλήλων της Λήμνου και της Λέσβου, που καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο εργασίας.


Ο κ. Μπουρνούς επισήμανε ότι στο Ν. Λέσβου οι περισσότερες από τις μισές προβλεπόμενες οργανικές θέσεις γραμματέων και επιμελητών παραμένουν κενές ενώ αναφέρθηκε στις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Ειρηνοδικείων Πλωμαρίου και Λήμνου όπου, κατόπιν της συνταξιοδοτήσεως υπαλλήλων, έχουν μείνει με ελάχιστο προσωπικό.


Εν συνεχεία, ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηλίτευσε την απουσία των δικαστικών υπηρεσιών του Ν. Λέσβου από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πλήρωση κενών θέσεων από προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, κάνοντας λόγο για ιδιαιτέρως αποθαρρυντική προοπτική για την άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης.


Ο Γιάννης Μπουρνούς στην ερώτησή του, που συνυπέγραψε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Θεόφιλος Ξανθόπουλος, έθεσε υπ΄ όψιν του Υπουργού Δικαιοσύνης τα εξίσου σημαντικά θέματα των ελλιπών υλικοτεχνικών υποδομών και της κτιριακής ανεπάρκειας για τη στέγαση των υπηρεσιών στο Ν. Λέσβου ενώ επισήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και της μηχανοργάνωσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας