× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Είδε τους κλέφτες του σπιτιού της στη Μυτιλήνη, από την Αυστραλία

Τρεις διαρρήξεις σε πέντε μέρες στο «αρχοντικό Βαμβούρη» με τους δράστες να συλλαμβάνονται την τρίτη φορά και να αφήνονται ελεύθεροι μια ώρα μετά! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τη δράση των διαρρηκτών όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 14/3/2022

Είδε τους κλέφτες του σπιτιού της στη Μυτιλήνη, από την Αυστραλία

Μέρα μεσημέρι στις 19 Φεβρουαρίου έσπασαν εξωτερικό παράθυρο που βλέπει στην οδό Ασκληπιού του γνωστού «αρχοντικού Βαμβούρη» στο Μακρύ Γιαλό της Μυτιλήνης. Στη γωνία των οδών Ασκληπιού και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Δυο μέρες μετά και πάλι μέρα μεσημέρι, στις 21 Φεβρουαρίου επέστρεψαν. Αυτή τη φορά στόχος τους ήταν μεταλλικά σκεύη που και πάλι πήραν ανενόχλητοι και αν και φορτωμένοι.... εξαφανίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το ίδιο βράδυ, 21 προς 22 Φεβρουαρίου μπήκαν ξανά στο σπίτι. Και άρχισαν να συγκεντρώνουν οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Αντικείμενα μεγάλη οικονομικής αλλά και συναισθηματικής αξίας για τους ιδιοκτήτες τους αρχοντόσπιτου. Έκπληκτη από την Αυστραλία όπου βρισκόταν η εκ των ιδιοκτητών του σπιτιού παρακολουθούσε την επιχειρούμενη λεηλασία στην οθόνη καμερών ασφαλείας.

Επαναλαμβάνουμε, από την Αυστραλία (!) ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία λίγο μετά περικύκλωσε το σπίτι και στη συνέχεια προέβη στη σύλληψη των τριών δραστών. Όμως λίγη ώρα μετά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ήταν ανήλικοι. Αλλά και κατά δήλωση τους δεν είχαν σχέση με τις προηγούμενες κλοπές που έγιναν στο συγκεκριμένο ακίνητο την ίδια μέρα αλλά και δυο μέρες πριν.


Ας σημειωθεί ότι για τα παραπάνω δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία η παραμικρή ανακοίνωση,. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου δεν είναι ενήμερη για το εύρος του προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα στη Σουράδα αλλά και μέχρι το τέλος της οδού Καβέτσου, σε αυτό δηλαδή το κομμάτι της νότιας Μυτιλήνης έχουν γίνει πέντε ή έξη χτυπήματα σε σπίτια χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις.


Γιατί συμβαίνει αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Όπως όλα δείχνουν, στη Μυτιλήνη για λόγους που δεν γίνονται κατανοητοί έχει επικρατήσει ένα καθεστώς ανομίας. Και αυτό παρά το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που υπηρετούν το νησί η αστυνόμευση που θα αποτρέπει τέτοιες παρανομίες είναι ελλιπής και μάλιστα φανερά ελλιπής.


Την ίδια ώρα κλοπές και διαρρήξεις όπως οι παραπάνω «κρύβονται κάτω από το χαλί». Η κοινή γνώμη αγνοεί το μέγεθος αυτής της μορφής εγκληματικότητας αλλά και τα απαιτούμενα «στατιστικά» της ΕΛΑΣ κρατιούνται χαμηλά εις απόδειξιν του έχειν καλώς όλα.

Αυτό όμως δεν είναι εικόνα ευνομούμενης πόλης. Και φυσικά κάθε άλλο παρά επιτρεπτή είναι μια τέτοια κατάσταση. Όταν η Αστυνομία ειδοποιείται από την Αυστραλία σχετικά με το τι συμβαίνει στη Μυτιλήνη ίσως αυτό να σημαίνει πολύ απλά ότι αγνοεί το τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη της. Η πολύ απλά δεν θέλει να το ξέρει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες