× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στη Λέσβο

Συζητούνται θέματα που σχετίζονται με τον πόλεμο και την ακρίβεια που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2022

Πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στη Λέσβο

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση, της  Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση με εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές, επαγγελματίες, στις περιοδείες που έγιναν, ήταν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η ακρίβεια που κατατρώγει το λαϊκό εισόδημα. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του κόμματος στη συζήτηση φάνηκε ότι εργαζόμενοι και φοιτητές καταδικάζουν τον πόλεμο, που τα θύματά του είναι για άλλη μια φορά οι λαοί.  Απαίτησαν, δε, να μην υπάρχει καμιά στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας και να μην υπάρχει κανένας έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά της. 

«Τα μέλη της ΤΕ ανέδειξαν τις θέσεις του ΚΚΕ και τη στάση που κράτησε από την πρώτη στιγμή της ρώσικης εισβολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, δηλαδή την ενέργεια του πρώτου επιτιθέμενου, χωρίς όμως εδώ να βάζει ούτε άνω τελεία ούτε τελεία, όπως έκαναν η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα. Ανέδειξε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ανταγωνισμού ανάμεσα στα δύο κράτη, και της Ρωσίας και της Ουκρανίας, θυμίζοντας τι προηγήθηκε με αφετηρία τη διάλυση της ΕΣΣΔ και τις διαφορές που ανέκυψαν ανάμεσα στα αναδυόμενα νέα κράτη».

Ακόμα επισήμαναν τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων λέγοντας «είναι πρόκληση οι ελληνικές κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ, να σπαταλούν 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που εκτινάσσεται η ακρίβεια και η φτώχεια, η υποχρηματοδότηση της παιδείας και της υγείας έχει χτυπήσει "κόκκινο"! Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι οι πανάκριβοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί δεν αξιοποιούνται για την άμυνα της χώρας αλλά για την ενεργότερη εμπλοκή στα αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ!» και ότι το ΚΚΕ απαίτησε και απαιτεί:

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! Απαιτούμε την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Επίσης οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ακρίβεια που τους έχει γονατίσει. Τα μέλη της ΤΕ τους κάλεσαν να διεκδικήσουν, μέσα από τα σωματεία τους, την οργανωμένη πάλη τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-          Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το αυξημένο κόστος διαβίωσης, και όχι τα ψίχουλα των 50 cent την ημέρα

-          Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

-          Να αποσυνδεθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά από το προσφυγικό, να μειωθεί στο 50% και να καταργηθεί εντελώς στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-          Διαγραφή χρεών στους επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

-          Μείωση των Δημοτικών Τελών για εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Στη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου των Αρτοποιών Λέσβου επικράτησε στη συζήτηση, πέρα από τα ζητήματα του πολέμου στην Ουκρανία, και το ζήτημα της αύξησης της τιμής του ψωμιού, λόγω της αύξησης της τιμής των αλεύρων και του ενεργειακού κόστους.  Ακόμα ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους τι θα γίνει στο εγγύς μέλλον καθώς οι μεγάλοι σιτοβολώνες, Ρωσίας-Ουκρανίας, επηρεάζουν την εγχώρια αγορά». 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ