× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Είμαι παρών στο ΚΙΝ.ΑΛ. και στην αυτοδιοίκηση της Λέσβου»

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λέσβου Κώστας Κατσαρός, μιλά για την αυτοδιοίκηση, την πορεία των δήμων της Λέσβου και τα σχέδια του για το μέλλον

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/3/2022

«Είμαι παρών στο ΚΙΝ.ΑΛ. και στην αυτοδιοίκηση της Λέσβου»

Παρών στις αυτοδιοικητικές και πολιτικές εξελίξεις μέσα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δηλώνει ο πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Γαληνού Κώστας Κατσαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρώην αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση της Λέσβου, 1,5 χρόνο περίπου πριν τις εκλογές του 2023.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως μετά την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και για τους δύο δήμους, κυρίως όμως για τη Δυτική Λέσβο, η οποία από το μηδέν στήθηκε στα πόδια της, χωρίς υποδομές, με ελάχιστο προσωπικό και εξοπλισμό.

«Η διάσπαση του Δήμου, ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιφέρειας του νησιού μας και όχι τόσο της Μυτιλήνης. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι καλώς έγινε τότε το βήμα του διαχωρισμού με δεδομένο ότι ο Δήμος Λέσβου ήταν δυνατόν να διοικηθεί μόνο από μία ισχυρή δημοτική αρχή με συγκεκριμένο προγραμματισμό, σχέδιο και όραμα. Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να εγγυηθεί την εκλογή μιας τέτοιας δημοτικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση πάντως μπορεί να πει κανείς ότι ένας ισχυρός Δήμος Λέσβου, θα είχε διαφορετικό αντίκρισμα και εκτόπισμα και θα μπορούσε να διεκδικήσει με άλλη δυναμική έργα και χρηματοδοτήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας το έργο των δύο Δημοτικών Αρχών ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών σημείωσε ότι ακόμη και σήμερα εκτελούνται έργα που είχε προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή Γαληνού, ωστόσο σημείωσε, η Δυτική Λέσβος έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και έχει προγραμματίσει σειρά νέων έργων τα οποία είτε δημοπρατούνται είτε θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα. «Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Μυτιλήνης, σημείωσε, θεωρώ ότι θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που γίνονται ήδη, ωστόσο όλοι και όλα θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας».

Αναφερόμενος ο Κώστας Κατσαρός στο προσφυγικό – μεταναστευτικό που έχει απασχολήσει έντονα  το νησί μας τα τελευταία χρόνια, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή Γαληνού, κατηγορήθηκε αδίκως τις περισσότερες φορές, για τη διαχείριση του προβλήματος, ωστόσο πρόσθεσε στις εκλογές του 2019 πολλές παρατάξεις θεμελίωσαν τον πολιτικό τους λόγο πάνω στο ζήτημα αυτό. «Η Λέσβος και οι δημοτικές αρχές της, πρέπει πλέον να απαγκιστρωθούν από το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Οι πολίτες περιμένουν από τους δήμους προτάσεις για έργα, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, περιμένουν δράσεις για την καθαριότητα και το περιβάλλον. Έρχεται το νέο ΕΣΠΑ το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανοίξει έως το τέλος του χρόνου. Οφείλουν οι αυτοδιοικητικές αρχές και των δύο δήμων να έχουν έτοιμες προτάσεις και σχεδιασμό  για την ένταξη έργων και δράσεων στα προγράμματα».

Αναφερόμενος ο Κώστας Κατσαρός στα σχέδια του για τις επερχόμενες εκλογές αυτοδιοικητικές και εθνικές, δήλωσε παρών σε κάθε περίπτωση, σημειώνοντας ότι όποια επιλογή και αν κάνει θα είναι μέσα από τον ευρύτερο  χώρο του Κινήματος Αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρώ ότι έχω την εμπειρία και την ικανότητα να δώσω πράγματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν κρύβω ότι με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση τουλάχιστον, λίγο περισσότερο ο πρώτος βαθμός και πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Μυτιλήνης. Από εκεί και πέρα συζητώ κάθε πολιτική πρόταση ή προοπτική που σχετίζεται με το Κίνημα Αλλαγής και αφορά είτε την κατάρτιση εθνικού ψηφοδελτίου είτε αυτοδιοικητικού».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 18 Μάϊου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων