× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

«Με βίαζε κάθε μέρα και κλείδωνε τ’ αδέρφια μου»

Έξω και με τέταρτη αναβολή ο βιαστής ανήλικου, προπονητής στη Λέσβο που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 20 χρόνια ποινή κάθειρξης- Μητέρα και παιδιά μιλούν στην κάμερα του «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/3/2022

«Με βίαζε κάθε μέρα και κλείδωνε τ’ αδέρφια μου»
Η μητέρα των θυμάτων ξεσπά σε λυγμούς και τα παιδιά προσπαθούν να την ηρεμήσουν

Ακόμα μία αναβολή, η τέταρτη δόθηκε σήμερα, Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στον 72χρονο που το 2014 βίαζε κατ’ εξακολούθηση ανήλικο κορίτσι και κλείδωνε τ’ αδέρφια της. Η μητέρα τους και τα ίδια τα θύματα μίλησαν στην κάμερα του «Ν» εξιστορώντας όλα τα περιστατικά, ενώ ξέσπασαν όταν έμαθαν ότι ο κακοποιητής του έχει ακόμα έναν χρόνο μπροστά του να προετοιμαστεί μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βιαστής είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στη Χίο το 2019 με 20 χρόνια ποινή κάθειρξης. Εξέτισε δύο χρόνια από την ποινή του και στη συνέχεια επικαλούμενος λόγους υγείας αφέθηκε ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό. Έχει κριθεί ένοχος για τα αδικήματα που τελέστηκαν από το καλοκαίρι του 2014 έως το καλοκαίρι του 2015: α) βιασμού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα και β) για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο.

Έχοντας αναγνώριση ως προπονητής από την τοπική κοινωνία, ο βιαστής παρουσιάστηκε στην οικογένεια ως καλοσυνάτος γείτονας, πρόθυμος να τους βοηθήσει. Όπως μας λέει ο αδερφός της βιασθείσας, ήταν τότε 11 ετών όταν έπεσε η μπάλα στο σπίτι του μετέπειτα κακοποιητή του. «Μου είχε φανεί τόσο καλός άνθρωπος». Η οικογένεια είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα και σε αναμονή της σύνδεσης ρεύματος στο σπίτι, ο γείτονας προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. «Τον ένιωθα σαν πατέρα μου» λέει η μητέρα της βιασθείσας. «Μου πρότεινε να κάνουν τα παιδιά μου μπάνιο στο σπίτι του μέχρι να έρθει το ρεύμα, μαγειρεύαμε όλοι μαζί, του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη».

Ο βιολογικός πατέρας των παιδιών ζούσε στην Αθήνα και η μητέρα είχε έναν σύντροφο που σχεδόν μεγάλωσε τα παιδιά της, ο οποίος της έλεγε «Δεν είναι δυνατόν να κάνει τόσα πράγματα, να προσφέρει δώρα χωρίς ανταλλάγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια στιγμή, έχοντας ζήσει αυτός στη Γερμανία, πρότεινε στη μάνα να πάρει το μεγαλύτερο κορίτσι 14 ετών τότε σε ένα ταξίδι. Το κορίτσι ήταν πολύ θερμό για ένα ταξίδι στο εξωτερικό και μετέβη μαζί του, μάλιστα έδωσε και την απαραίτητη έγγραφη άδεια η μαμά της. «Είχαμε πάει μαζί Γερμανία και Ιταλία με αυτοκίνητο, άρχισε να μου λέει διάφορα, ήμουν σε ξένη χώρα δεν ήξερα τίποτα, είχα τρομοκρατηθεί, δεν μπορούσα να πάρω τηλέφωνο τη μαμά μου δεν μπορούσα να κάνω τίποτα… Και μετά ήταν όλο δώρο και μετά την επιστροφή μας ξεκίνησαν οι βιασμοί. Ήταν συνεχόμενα, ήταν κάθε μέρα» μας λέει η 22χρονη σήμερα, επιζώσα του βιασμού.

Η 22χρονη από όταν γύρισαν από το ταξίδι δεν θυμάται βράδυ που να μην την είχε αγγίξει βιάζοντάς την ο 64χρονος τότε. «Εμένα με κλείδωνε και έπαιρνε τις αδερφές μου στην Ερεσό ή εκδρομή, με είχε κλειδώσει μέρες, με είχε κλειδώσει ακόμα και μέσα στο γκαράζ».

Στο μεταξύ τα παιδιά εξομολογούνται ότι φοβούνταν να μιλήσουν σε οποιονδήποτε «Μας έδερνε και μας έλεγε ότι αν πούμε τίποτα θα κλείσει τη μαμά μας στη φυλακή για αμέλεια των παιδιών της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεσαία αδερφή ανέφερε ότι «μας κλείδωνε στο σπίτι. Βγαίναμε βόλτα και μας παρακολουθούσε, ακόμα και έξω από το σχολείο, μας τραβολογούσε. Κάποιες φορές σπρωχνόμασταν στο δωμάτιο με κλωτσιές και μπουνιές μαζί του. Μας έβριζε και είχα αγανακτήσει. Μια φορά βγήκα έξω στην αυλή και άρχισα να χαρακώνομαι, γιατί δεν ήθελα άλλο τη ζωή μου»

Η μητέρα δούλευε αρκετά συχνά στο εξωτερικό γιατί δεν έβρισκε εργασία στη Λέσβο και όποτε έβλεπε τα παιδιά αισθάνονταν ότι είναι ψυχολογικά πεσμένα αλλά τίποτα άλλο. «Δεν το πιστεύω ότι εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο που τον είχα σαν πατέρα και τους έκανε τόσο κακό, δεν θα μου το συγχωρήσω ποτέ».

Εν τέλει σχεδόν ένα χρόνο μετά, όντας τα παιδιά κλειδωμένα στο σπίτι και εν μέσω φωνών κλήθηκε από τους γείτονες η αστυνομία και τα βρήκαν στο γκαράζ και έσπασαν τη σιωπή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ λένε τα θύματα ότι όταν κατέθεσαν τα συμβάντα στην αστυνομία, από εκεί τους είπαν ότι δεν χρειάζονται δικηγόρο, και δεν είχαν κανέναν να μπορεί να παρασταθεί ενάντια στην τέταρτη αναβολή του βιαστή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τι μας είπαν:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ