× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στης ακρίβειας τον καιρό...θέλησα να παντρευτώ»

Νύφες και γαμπροί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ανατιμήσεων; Ψυχραιμία! Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τις χαμηλότερες και υψηλότερες τιμές που πιθανόν να συναντήσετε στο μαραθώνιο αγώνα δρόμου για τη διοργάνωση της γαμήλιας τελετής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/3/2022

«Στης ακρίβειας τον καιρό...θέλησα να παντρευτώ»

Είστε περισσότερο ερωτευμένοι από ποτέ με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, σχεδιάζετε το γάμο των ονείρων σας και θέλετε να ζήσετε το μαγικό παραμύθι της αγάπης σας ως το τέλος...Εως εδώ όλα υπέροχα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι γίνεται όμως όταν η ψυχρή λογική και για την ακρίβεια ο τραπεζικός σας λογαριασμός, δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει το όνειρό σας, τουλάχιστον στη διάσταση που θέλετε εσείς να δώσετε; Τι γίνεται όταν βλέπετε πως το αρχικό πλάνο προϋπολογισμού που είχατε κάνει, για γάμο, δεξίωση και ταξίδι του μέλιτος δεν ανταποκρίνεται πλέον στα δεδομένα της ακριβής εποχής μας;

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, βιώνουμε ένα τεράστιο κύμα ανατιμήσεων ως συνέπεια της πανδημίας και τις κλιματικής αλλαγής, σε ενέργεια, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, το οποίο συμπαρασύρει τις τιμές από λίγο έως πολύ σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Το κεφάλαιο του γάμου, όπως είναι φυσικό επηρεάζεται αναπόφευκτα από αυτή την κατάσταση, αφού ως μία σύνθετη κοινωνική εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν πολλές διαφορετικές επαγγελματικές δραστηριότητες για την διοργάνωσή του, η επιβάρυνση μπορεί να είναι πολλαπλή, ανάλογα βέβαια και με τις επιλογές του κάθε ζευγαριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νυφούλες και γαμπροί λοιπόν σε κατάσταση νευρικής κρίσης; Όχι βέβαια. Αγαπημένοι μας μελλόνυμφοι δεν χρειάζεται να έχετε πτυχία οικονομικών και λογιστικών επιστημών για να οργανώσετε το γάμο των ονείρων σας, χωρίς να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό και τα χρήματα που έχετε για το σκοπό αυτό.
Όπως μας διαβεβαιώνουν οι καλύτεροι επαγγελματίες της Μυτιλήνης, μπορεί κανείς να κάνει την τελετή που ονειρεύεται χωρίς να δαπανήσει γι’ αυτό μια περιουσία. Πλέον υπάρχουν ποιοτικές επιλογές σε όλα τα γαμήλια είδη και υπηρεσίες, οι οποίες όμως κοστίζουν λιγότερο, χωρίς να αφαιρούν τίποτα από τη λάμψη και τη γοητεία του παραμυθιού σας.

Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί και ξεκινάμε:

Νυφικό και πακέτο για τον κουμπάρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του καταστήματος ΝΥΜΦΕΣ οι τιμές ενοικίου των νυφικών ποικίλουν ανάλογα με το σχέδιο και το μοντέλο που επιλέξει κάθε κοπέλα. Για ένα οικονομικό νυφικό λοιπόν, η υποψήφια μπορεί δει κάποιο σχέδιο από προηγούμενη κολλεξιόν το οποίο όμως ανταποκρίνεται στο γούστο της. Οι τιμές σε αυτά τα νυφικά ξεκινούν από 600 ευρώ και φτάνουν έως τα 900 ευρώ. Τα νυφικά της νέας σεζόν ωστόσο ξεκινούν από 1.200 με 1.300 ευρώ.

Το πακέτο του κουμπάρου που περιλαμβάνει λαμπάδες, στέφανα και τα άλλα αξεσουάρ του μυστηρίου, ξεκινά από 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 800 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα της λαμπάδας που θα επιλέξει το ζευγάρι.

Μπουμπουνιέρες και προσκλητήρια
Το κόστος για τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια όπως αναφέρει η υπεύθυνη του καταστήματος crazyplanet εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των καλεσμένων του ζευγαριού και το σχέδιο που θα επιλέξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή των προσκλητηρίων ξεκινά σε κάθε περίπτωση από τα 30 λεπτά το κομμάτι και η τιμή της μπομπονιέρας από 45 λεπτά. Με τα χρήματα αυτά, μπορεί κανείς να επιλέξει καλόγουστα κουτάκια σε διάφορα σχέδια και χρώματα τα οποία θα δώσουν ξεχωριστή πινελιά στο γαμήλιο κάλεσμα. Φυσικά υπάρχουν και μπομπονιέρες πιο ακριβές οι οποίες φτάνουν έως και τα 2,5 ευρώ και είναι συνήθως κάποιο διακοσμητικό στοιχείο που μένει και μετά το γάμο.

Βραδινά φορέματα
Η εμφάνιση της νύφης μετά το γάμο, είναι ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο κυρίως για τη δεξίωση ή το τραπέζι που θα ακολουθήσει.

Όπως μας ενημερώνει η υπεύθυνη του καταστήματος γυναικείων ρούχων VENICE στη Μυτιλήνη, πλέον οι νύφες, οι συγγενείς του ζευγαριού και οι κουμπάρες δεν είναι υποχρεωτικό να δαπανήσουν εξωπραγματικά ποσά για βραδινά φορέματα. Πλέον υπάρχουν υπέροχες, καλόγουστες επιλογές ρούχων σε πολύ καλές τιμές τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στο στυλ και στην προσωπικότητα κάθε κοπέλας. Βραδινά φορέματα λοιπόν από 90 ευρώ για τις καλεσμένες κυρίες του γάμου, ενώ για τη νύφη οι βραδινές τουαλέτες ξεκινούν 100 ευρώ. Ένα μάξι βραδινό φόρεμα μπορεί να κοστίσει από 130 έωςκαι 180 ευρώ ενώ με 150 ευρώ, η κάθε κοπέλα μπορεί να αγοράσει μια υπέροχη καλοραμμένη τουαλέτα που θα αναδεικνύει την ομορφιά και τη χάρη της σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή της ζωής της. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι επιλογές των συνδιαστικών ρούχων, παντελόνια, μπλούζες, ή φουστα με τοπ τα οποία και στο μέλλον μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια καλή περίσταση.

Νύχια και νυφικό μακιγιάζ
Τα κορίτσια από το Beauty House μας ενημερώνουν ότι πλέον υπάρχουν αρκετές επιλογές για τις μέλλουσες νυφούλες προκειμένου να περιποιηθούν την εμφάνισή τους για τη μεγάλη μέρα, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουν εξωπραγματικά ποσά.
Το νυφικό πακέτο για το μακιγιάζ της νύφης κυμαίνεται από 120 έως 150 ευρώ. Από εκεί και πέρα αν μία νυφούλα επιθυμεί μακιγιάζ χωρίς πρόβα η τιμή για την πόλη της Μυτιλήνης είναι 50 ευρώ και ανάλογα ανεβαίνει σε περίπτωση που αφορά περιπτώσεις εκτός πόλης σε χωριά του νησιού μας. Τα κορίτσια του Beauty houseπροσφέρουν ακόμη καθημερινά, μακιγιάζ εκδήλωσης που γίνεται εντός του καταστήματος στην τιμή των 25 ευρώ.

Από εκεί και πέρα ένα πλήρες πακέτο για την περιποίηση νυχιών στα χέρια ξεκινά από 15 ευρώ με ημιμόνιμο βερνίκι και φτάνει έως τα 35 ευρώ σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη επιθυμεί πιο περίπλοκες τεχνικές εργασίες και τοποθέτηση τεχνητών νυχιών. Ένα πλήρες πακέτο μανικιούρ και πεντικιούρ για τη νύφη ξεκινά από 35 ευρώ και φτάνει έως 55 ευρώ.

Επίσης, εάν η μελλόνυμφη επιθυμεί περιποίηση προσώπου λίγες μέρες πριν το γάμο, μπορεί να κάνει καθαρισμό από 35 ευρώ και ενυδάτωση από 25 έως 60 ευρώ.

Χτένισμα και περιποίηση μαλλιών
Το νυφικό πακέτο για το χτένισμα και την περιποίηση των μαλλιών της νύφης για τη ξεχωριστή αυτή μέρα, σύμφωνα με τις επικρατούσες τιμές στα κομμωτήρια του νησιού μας ξεκινά από 150 με 200 ευρώ για ένα λιτό χτένισμα με 1 πρόβα. Φυσικά η τιμή μπορεί να ανέβει σημαντικά σε περίπτωση που η υποψήφια επιθυμεί ιδιαίτερο χτένισμα που απαιτεί πολλές πρόβες, τεχνικές εργασίες ή θεραπείες μαλλιών.

Στολισμός εκκλησίας και δεξίωσης
Η τιμή για τους στολισμούς του γάμου όπως αναφέρει η υπεύθυνη του καταστήματος Casa collection διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή και τα υλικά που θα επιλέξει το κάθε ζευγάρι. Ένας λιτός πλην όμως αξιοπρεπής και καλόγουστος στολισμός μπορεί να ξεκινήσει από 700 με 800 ευρώ.Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τιμές στο κατάστημα ΝΥΜΦΕΣ, όπου οι στολισμοί της εκκλησίας και της δεξίωσης ξεκινούν από 800 ευρώ.

Προτάσεις από τον πλαστικό χειρουργό Γιώργο Ζαμπάκο

Όπως μας εξηγεί ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιώργος Ζαμπάκος, που πλέον δραστηριοποιείται και στην πόλη μας στην οδό Καβέτσου 3, υπάρχουν αρκετές μικρές επεμβάσεις – παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει μια κοπέλα πριν το γάμο της. «Το «σχέδιο δράσης» που μπορεί να προσφέρει η πλαστική χειρουργική σε μία νύφη, αναφέρει, ποικίλλει βέβαια ανάλογα με την περίπτωση. Χρονικά είναι καλό οι θεραπείες να προηγηθούν ακόμα και μήνες πριν από την τελετή αν και υπάρχουν και λύσεις «εξπρές» της τελευταίας στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τον τρόπο που η κάθε κοπέλα αποφασίσει να προετοιμαστεί για τη μεγάλη μέρα, είναι σημαντικό ό,τι αποφασίσει να κάνει να το κάνει για τον εαυτό της και όχι για κάποιον άλλο.

  • Αποτρίχωση με laser και θεραπεία θυλακίτιδας. Αποτελεί μία από τις απλούστερες αλλά ταυτόχρονα και από τις πιο ουσιαστικές λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική στον τομέα της αισθητικής
  • Fractional LASER. Το Fractional laser διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα να προκαλεί σύσφιξη και γενικά ανανέωση του δέρματος με τρόπο φυσικό και ελάχιστα τραυματικό, ενώ ταυτόχρονα έχει βρεθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και για την αντιμετώπιση ουλών ακμής.
  • Μεσοθεραπεία. Η μεσοθεραπεία συνίσταται στην έγχυση ενός μείγματος υαλουρονικού οξέως, βιταμινών, αμινοξέων και φαρμακευτικών ουσιών στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, σε βάθος ελάχιστων χιλιοστών.Με την τεχνική αυτή καταφέρνουμε να δώσουμε στο δέρμα τις θρεπτικές και άλλες ουσίες που χρειάζεται, στην ποσότητα που τις χρειάζεται, ακριβώς εκεί που τις χρειάζεται, με αποτέλεσμα βαθιά ενυδάτωση, σύσφιξη, τόνωση και ανάπλαση.
  • Αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια - Platelet Rich Plasma (PRP). Είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία αντιγήρανσης που εκμεταλλεύεται τις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του οργανισμού της ίδιας της ασθενούς για την αναζωογόνηση του δέρματος.
  • Ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ. Έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το καταλληλότερο εμφύτευμα για την διόρθωση των ρυτίδων γύρω από το στόμα, (π.χ. ρυτίδες καπνιστών), τις ρινοπαρειακές αύλακες, τις γωνίες του στόματος, για τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών αλλά και σε συνδυασμό με το Botox® για τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου και γύρω από τα μάτια.
  • Botox®/Dysport®.Χρησιμοποιείται κυρίως στο άνω τμήμα του προσώπου, δηλαδή στο μέτωπο (οριζόντιες ρυτίδες), στο μεσόφρυο (κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια) και γύρω από τα μάτια («πόδι της χήνας»). Το τελικό αποτέλεσμα του Botox®/Dysport® φαίνεται μετά από 10 ημέρες περίπου και διαρκεί 4 έως 6 μήνες.
  • Αισθητικές επεμβάσεις: Οι συνηθέστερες επεμβάσεις τέτοιου τύπου είναι η ωτοπλαστική και η ρινοπλαστική όσον αφορά το πρόσωπο, ενώ για το σώμα είναι η πλαστική στήθους και η λιποαναρρόφηση.

Φωτογραφίες και βίντεο – τι μας λέει ο κορυφαίος φωτογράφος Σάκης Μπατζάλης

«Λίγοι μήνες έχουν περάσει από την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η οποία περιλαμβάνει και τους γάμους. Δειλά δειλά ξεκινάμε να μπαίνουμε και πάλι στην «παλιά» μας ζωή με πολύ προσοχή και σεβασμό πρώτα στον εαυτό μας και έπειτα στον συνάνθρωπό μας φυσικά.

Το 2022 είναι εδώ και οι μέλλουσες νύφες έχουν αρχίσει να οργανώνουν ξανά τον γάμο των ονείρων τους. Είπες και εσύ το “I do” και ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο σου. Ψάχνεις τις νέες τάσεις του γάμου, τις ιδανικές ημερομηνίες γάμου 2022 αλλά και φρέσκες ιδέες και συμβουλές; Ο γάμος 2022 προβλέπεται να είναι πιο φαντασμαγορικός από ποτέ μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα και πολλές αναβολές για ορισμένους.

Δεν θα πω κάτι φωτογραφικό απλά προσοχή στους συνεργάτες που επιλέγετε, πολλές φορές η τιμή μας δελεάζει και δεν είναι απολυτά αυτό που θέλουμε οπότε με την σκέψη συμβιβαζόμαστε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ράβε ξήλωνε με τα Οικολογικά Σχήματα

Σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατανομή των χρηματοδοτήσεων στα σχέδια βελτίωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κομισιόν: Πτώση της κατανάλωσης και των εξαγωγών ελαιολάδου

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου ενθαρρύνουν την στροφή των καταναλωτών σε άλλα φυτικά έλαια αναφέρει η βραχυπρόθεση ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τομέα του ελαιολάδου
ΑΓΡΟΤΕΣ

GeoΣυμβουλευτική: Το ελαιόλαδο στη Λέσβο

«Η όρεξη των νέων παραγωγών σε συνδυασμό με τις συμβουλές και τις οδηγίες ορθής γεωργικής πρακτικής των ειδικών, στρώνουν το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο της αναγνώρισης του τόπου μας παγκοσμίως»
ΑΓΟΡΑ

Καλοκαιρινό ωράριο για τα καταστήματα της Μυτιλήνης

Ανοιχτά τρία απογεύματα την εβδομάδα έως τις 9 το βράδυ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αθέατος εμπορικός πόλεμος του ελαιολάδου

Ισπανο-Ιταλική διαμάχη για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς του υγρού χρυσού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η τραγωδία των αγροτικών πληρωμών

Σχόλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη για τα προβλήματα στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτική Στέγη: Η δύναμη του Αγρότη

Στεγάζεται σε ένα μεγάλο σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο στην Καλλονή και σε νέο κατάστημα στη Λάρσο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ