× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Να δημιουργήσουμε προοπτικές παραμονής των νέων στα χωριά μας»

Ο πρόεδρος της Άντισσας Κυριάκος Καραμιχαήλ αναφέρεται στα προβλήματα περιοχής με την αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και στις δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/3/2022

«Να δημιουργήσουμε προοπτικές παραμονής των νέων στα χωριά μας»

Στην αποψίλωση τεσσάρων σημαντικών υπηρεσιών της Άντισσας οι οποίες εξυπηρετούν τους κατοίκους όλης της ευρύτερης περιοχής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος της κοινότητας Κυριάκος Καραμιχαήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως έμπειρος αυτοδιοικητικός αφού εκλέγεται σε διάφορες θέσεις στην κοινότητα Άντισσας εδώ και 3 δεκαετίες σχεδόν, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, του Ταχυδρομείου, του Αστυνομικού Τμήματος και του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, της περιοχής είναι οριακή.

«Καθημερινά σημείωσε ο κος Καραμιχαήλ δέχομαι παράπονα και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι δικαίως αισθάνονται πολίτες β’ κατηγορίας, αφού το κράτος δεν τους αντιμετωπίζει ισότιμα και δεν τους παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες και διευκολύνσεις με τους κατοίκους μιας μεγάλης πόλης.

Αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας είναι υποστελεχωμένο με ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων και άλλων σημαντικών ειδικοτήτων ενώ ο εξοπλισμός του είναι απαρχαιωμένος και ορισμένα μηχανήματα χρειάζονται αντικατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ταχυδρομείο λειτουργεί με έναν μόνο υπάλληλο που κλείνει το κατάστημα για να εξυπηρετήσει τον κόσμο στα χωριά, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα είναι αδύνατον να ελέγξει  με ελάχιστους αστυνομικούς όλη την ευρύτερη περιοχή. Ειδικά το ζήτημα του Αστυνομικού Τμήματος είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι έχουμε αρκετά κρούσματα παραβατικότητας.

Σε ότι αφορά το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, λειτουργεί με μία μόνο υπάλληλο αφού η δεύτερη υπάλληλος που υποτίθεται ότι θα ερχόταν με μετάταξη στο χωριό μας, τελικά παρέμεινε στη Μυτιλήνη».

Το επόμενο διάστημα εξάλλου όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Άντισσας αναμένεται και η συνταξιοδότηση του μοναδικού υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος εξυπηρετεί όλη την περιοχή σε περίπτωση βλάβης. «Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν αντικατασταθεί ο υπάλληλος η περιοχή μας θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο μέλλον με την ομαλή ηλεκτροδότηση της περιοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις προοπτικές ανάπτυξης της Άντισσας και όλης της ευρύτερης περιοχής ο Κυριάκος Καραμιχαήλ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ολοκλήρωση του λιμανιού στο Σίγρι και του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, θα δώσει νέα ώθηση σε όλη τη βορειοδυτική Λέσβο.

«Ήδη αυτή τη στιγμή υλοποιείται μια πολύ σημαντική τουριστική επένδυση με τη δημιουργία ενός κάμπινγκ πολυτελείας και άλλων τουριστικών εγκαστάσεων το οποίο θα προσελκύσει πολύ κόσμο στην περιοχή και φυσικά θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας.

Παράλληλα προσπαθούμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Δυτικής Λέσβου να λειτουργήσουμε επιτέλους και το γηροκομείο της Άντισσας, ως παράρτημα της Ζαχάρειου Μονάδας Ηλικιωμένων της Αγίας Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σημαντικό να υπάρχουν δομές στον τόπο μας ώστε να παραμένουν τα νέα παιδιά και να μην φεύγουν. Δυστυχώς όμως χωρίς θέσεις εργασίας, χωρίς δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση τους, χωρίς ολοκληρωμένες υπηρεσίες αστυνόμευσης και υγείας, κανένας νέος δεν θέλει να μείνει στο χωριό».

Αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση και στη συνεργασία του με το Δήμο Δυτικής Λέσβου σημείωσε ότι η διάσπαση του Δήμου Λέσβου, ήταν γενικά μια πολύ καλή εξέλιξη για την αυτοδιοίκηση και τα χωριά τα οποία είχαν υποβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα μετά τον Καλλικράτη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πυρκαγιά στην περιοχή της Πεδής στη Βορειοατολική Λέσβο

Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει να αντιμετωπίσουν το περιστατικό
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια