× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επίθεση Κύτελη σε Μανωλακέλλη για το πάρκο αναψυχής στην παλιά χωματερή

Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης κατηγορεί τον πρόεδρο του ΤΕΕ ότι με την επιστολή του εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα και συμφέροντα της ομάδας του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2022

Επίθεση Κύτελη σε Μανωλακέλλη για το  πάρκο αναψυχής στην παλιά χωματερή

Προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του ΤΕ.Ε. Βορειοανατολικού Αιγαίου εξαπολύει η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, με αφορμή την επιστολή του Στρατή Μανωλακέλλη για το Πάρκο Αναψυχής στην Αγία Κυριακή και την πρότασή του να γίνει σε άλλο οικόπεδο προβάλλοντας μια σειρά από επιχειρήματα που σχετίζονται με τη σαθρότητα του εδάφους της παλιάς χωματερής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δημοτική Αρχή στο κείμενό της, απευθύνεται προσωπικά στον Στρατή Μανωλακέλλη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η παρέμβαση αυτή γίνεται με βάση τα προσωπικά του συμφέροντα και τα συμφέροντα της ομάδας του και όχι τα πραγματικά επιστημονικά στοιχεία που σχετίζονται με τη μελέτη. Μάλιστα σε υστερόγραφο στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι ο Δήμος θα απευθυνθεί στην Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΕ, αφού όπως λέει κανείς δεν μπρεί να παίζει με το λογότυπο και την υπογραφή του προέδρου ενός επιστημονικού οργάνου.  

Σε κάθε περίπτωση το ύφος στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής, θυμίζει απάντηση σε πολιτικό αντίπαλο σε περίοδο προεκλογική και όχι απάντηση σε πρόεδρο επιστημονικού συλλόγου. Γιατί άραγε; 

Αναλυτικά η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης έχει ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην προσπάθειά σας να εξυπηρετήσετε σκοπιμότητες, τόσο δικές σας όσο και της «ομάδας» σας, πετύχατε με την επιστολή σας, επικαλούμενος ανακριβή στοιχεία, να ευτελίσετε το θεσμό που εκπροσωπείτε, να απαξιώσετε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τους συναδέλφους σας μηχανικούς και, προπάντων, να διασπείρετε την κινδυνολογία, ώστε να μην υλοποιηθεί στην πόλη μας ένα μεγαλόπνοο έργο.

Συγκεκριμένα:

Α) Ευτελίσατε το θεσμό του ΤΕΕ, γιατί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Ενώ επικαλείσθε ότι το ΤΕΕ είναι ο πρώτος σύμβουλος της Πολιτείας, όταν, πριν από 2 περίπου χρόνια, ζητήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, στα πλαίσια της διαβούλευσης που κάναμε, να καταθέσετε τις απόψεις σας για αυτό το έργο, δεν εκφράσατε κανέναν προβληματισμό ή αντίρρηση στην Τεχνική μας Υπηρεσία. Σήμερα, όμως, (εκ των υστέρων, κυριολεκτικά στο παρά 1΄, ενώ έχουμε εξασφαλίσει την προέγκριση του έργου, π/υ 4.630.000 €, και τη χρηματοδότησή του από τη Διαχειριστική Αρχή και αναμένοντας την τελική έγκριση δημοπράτησης) διατυπώνετε τις πρόχειρες και ρηχές αντιρρήσεις σας.

2) Όπως και στην περίπτωση του παλιού Κολυμβητηρίου, για να υποστηρίξετε την κατεδάφισή του (σε αντίθεση με τη βούληση της Δημοτικής μας Αρχής περί αξιοποίησής του κτηρίου), έτσι και σήμερα, προβάλλετε την προσωπική σας άποψη ως απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Β. Αιγαίου (χωρίς καμιά απόφαση του συλλογικού σας οργάνου), καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας. Θεωρούμε τον τρόπο αυτό «της προβολής σας» ανέντιμο, προκλητικό και σίγουρα ανασταλτικό παράγοντα οποιασδήποτε ανάπτυξης του τόπου μας.

Β) Απαξιώσατε, για άλλη μια φορά, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τους μηχανικούς της, οι οποίοι είναι μέλη του ΤΕΕ και με τη διττή σας ιδιότητα του προϊσταμένου της αντίστοιχης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Αμφισβητήσατε τις, επί δύο χρόνια, εκπονούμενες από εμπειρότατους συναδέλφους σας μελέτες και για τις οποίες ποτέ δεν ζητήσατε να ενημερωθείτε.

2) Επικαλείσθε γενικά και αόριστα τη βιβλιογραφία και το ΦΕΚ 168 Β΄/2006 «για την αξιοποίηση των ΧΑΔΑ», χωρίς να λάβετε υπόψη σας τα τεχνικά στοιχεία του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ και κυρίως την ειδική άδεια της Γενικής Διεύθυνσης ΠΕ.ΧΩ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου, με αριθ. Πρωτ. 1296/ΑΦ6.1.16/22-11-2005 «για την αποκατάσταση του ανενεργού ΧΑΔΑ της Μυτιλήνης». Η πρότασή σας για αλλαγή, αυτή την ώρα, της θέσης του συγκεκριμένου έργου, ουσιαστικά σημαίνει την ακύρωσή του, εκτός αν αυτό είναι η επιθυμία σας, δηλαδή η μη πραγματοποίησή του.

Γ) Διασπείρετε την κινδυνολογία για την ασφάλεια του έργου, γιατί:

1) Θέλετε να εντυπωσιάσετε την κοινή γνώμη με βαρύγδουπες εκφράσεις περί σαθρότητας του υπεδάφους, για ένα έργο, που έχουν προβλεφθεί όλες οι αναγκαίες εργασίες για τη δημιουργία υπαίθριων χρήσεων αθλητισμού και ψυχαγωγίας, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Μάλιστα, αγνοείτε ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, η κατασκευή του ισόγειου κτηρίου (για τις βοηθητικές χρήσεις) προβλέπεται να γίνει στο πάνω μέρος του οικοπέδου, όπου το έδαφος είναι κυρίως βραχώδες.

2) Με την κακόβουλη και εντελώς πρόχειρη παρέμβασή σας, δυστυχώς, επιχειρείτε να μην υλοποιηθεί ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα προσδώσει υπεραξία στις περιοχές της Επάνω Σκάλας, του Συνοικισμού και της Λαγκάδας, που μέχρι σήμερα κανένας δεν τόλμησε σ’ αυτές να πραγματοποιήσει μεγάλο έργο. Συνολικά, όμως, επωφελείται όλη η πόλη της Μυτιλήνης, οι κάτοικοι της οποίας προσδοκούν το έργο αυτό.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι σε πείσμα των σκοπιμοτήτων σας, που προφανώς υποκρύπτονται με όσα ισχυρίζεστε στην επιστολή σας, το έργο θα υλοποιηθεί στο χώρο αυτό των 45 στεμμάτων και θα γίνει υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα ως χώρος αναψυχής και άθλησης.

 

Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε και στην Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΕ, γιατί δε νοείται ένας περιφερειακός συλλογικός φορέας «να παίζει παιχνίδια» με την υπογραφή του προέδρου και το λογότυπό του σε βάρος της Δημοτικής μας Αρχής που προσπαθεί να αναβαθμίσει τον τόπο μας με έργα πνοής, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ