× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιος πληρώνει το «φέσι» της δημοτικής Αρχής Κύτελη στη ΔΕΔΑΠΑΛ;

Από το αποθεματικό της Διαδημοτικής Εταιρείας καλύφθηκαν από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο οι μισθοί των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ στην καθαριότητα της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/3/2022

Ποιος πληρώνει το «φέσι» της δημοτικής Αρχής Κύτελη στη ΔΕΔΑΠΑΛ;

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου της ΔΕΔΑΠΑΛ Στέφανου Αποστόλου στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» στο «Ν» 99 fm, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης έχει σταματήσει από τον περασμένο Αύγουστο να πληρώνει τους εργαζόμενους – εργολάβους  που απασχολούνται με προγραμματική σύμβαση  μέσω του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε  ο αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ οι απασχολούμενοι για λογαριασμό του Δήμου Μυτιλήνης, πληρώθηκαν  κανονικά από το Φορέα έως και τις 31 Ιανουαρίου με χρήματα από το αποθεματικό που υπάρχει για την αποκατάσταση του κυττάρου στο ΧΥΤΑ.

Παρολ’ αυτά ο Δήμος Μυτιλήνης εξακολουθεί να απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο όπου έγινε η τελευταία καταβολή μισθού από τα χρήματα της ΔΕΔΑΠΑΛ και όπως ανέφερε ο Στέφανος Αποστόλου οι συμβάσεις 88 τουλάχιστον ατόμων  θα ανανεωθούν από την 1η Απριλίου για ένα μήνα ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα τόνισε ο κ. Αποστόλου, ο πρόεδρος της Εταιρείας Παναγιώτης Κατσαβέλλης  ο οποίος είναι και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μυτιλήνης, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που έχουν προκύψει και να καλυφθεί το χρέος της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα για το ζήτημα των εργαζομένων – εργολάβων  και της πληρωμής τους από το Δήμο Μυτιλήνης και τη ΔΕΔΑΠΑΛ.

Το κυριότερο ερώτημα σχετίζεται με το κατά πόσο είναι νόμιμο και σωστό διαχειριστικά μία Ανώνυμη Εταιρεία με μετόχους το Δήμο Μυτιλήνης, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου (ΠΕΔ), να πληρώνει με χρήματα του αποθεματικού της, που νομικά θα πρέπει να διατίθεται για συγκεκριμένο σκοπό, τους εργαζομένους που εδώ και μήνες θα έπρεπε να έχει πληρώσει ο Δήμος Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο ερώτημα σχετίζεται με τον αν έχει ληφθεί απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για να γίνει η προσωρινή ας πούμε αυτή ταμειακή διευκόλυνση στη Μυτιλήνη έως ότου τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες και τα προβλήματά της.

Το τρίτο ερώτημα σχετίζεται με τις προθέσεις του Δήμου Μυτιλήνης. Δηλαδή πως και πότε θα καλύψει τα χρέη της προς τη ΔΕΔΑΠΑΛ και τι θα γίνει με το προσωπικό της. Θα συνεχίσει να ανανεώνει τις συμβάσεις των εργαζομένων χωρίς να τους πληρώνει; Και τελικά πότε θα πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι αφού ως γνωστόν πλησιάζει Πάσχα και κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι την εποχή της ακρίβειας ένας δημόσιος φορέας θα αφήσει απλήρωτους εργαζόμενους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ