× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Eκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το «Αφεντέλι»

Ακάθεκτη η ιδιώτης παρά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την βούληση της τοπικής κοινωνίας της Ερεσού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2022

Eκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το «Αφεντέλι»

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια τσιμεντοποίησης μιας ιδιαίτερα φυσικού κάλλους αμμουδιάς της Σκάλας Ερεσού στη θέση «Αφεντέλι». Η ιδιώτης προχώρησε στην έκδοση της αδείας αγνοώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου αλλά και την βούληση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας της Ερεσού.

Να σημειώσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο με πρόσφατη απόφαση ζητούσε από τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο να προβεί στην ανάκληση της προέγκρισης και στην αναστολή των διαδικασιών έκδοσης της οικοδομικής άδειας μέχρις ότου οριστικοποιηθούν οι όροι δόμησης σύμφωνα με το θεσμοθετημένο Περιφερειακό Χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του 2019 (ΦΕΚ 181 Δ 16-4/2019) καθώς η Παραλία Ερεσσού χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τοπίο διεθνούς αξίας κατ εφαρμογή της κυρωμένης με νόμο Ευρωπαικής Σύμβασης ( Ν. 3827/2010( Α 30/2010)). Η Οδηγία δίνει σαφείς κατευθύνσεις στους φορείς με αρμοδιότητα στον χώρο για τον έλεγχο της ανεξέλεγκτης οικιστικής δόμησης με έμφαση στον χωρικό σχεδιασμό και την αρμονική ένταξη νέων αναπτύξεων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ