× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

10 προτάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής

Για τη στήριξη της αγοράς και των επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία

Δημοσίευση 1/4/2022

10 προτάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής

Δέκα στοχευμένες προτάσεις για τη στήριξη των εμπορικών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καταθέτει με επιστολή του, στους βουλευτές του νομού Λέσβου, στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στην ΕΣΕΕ και στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και Νήσων Αιγαίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής. Μεταξύ των προτάσεων αυτών περιλαμβάνεται η άμεση και έμμεση στήριξη των επιχειρήσεων, με ρυθμίσεις οφειλών σε φόρους και λογαριασμούς και θεσμοθέτηση σειράς μέτρων τα οποία θα βοηθήσουν τους εμπόρους να σταθούν όρθιοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής αναφέρει:

 «Μετά την οικονομική,προσφυγική,πανδημική,ενεργειακη  αλλά την πολεμική κρίση   είναι αδύνατον με αυτήν την ρευστότητα  κοινωνίας αλλά οικονομίας με  τον πληθωρισμό να ανεβαίνει  (κυρίως από εξωγενείς παράγοντες) και με τα πραγματικά εισοδήματα να πιέζονται αφόρητα  χωρίς δημοσιονομικές στηρίξεις να   μπορέσουν να  αντέξουν οι   αγορές.

 Γίνονται στοχευμένες  παρεμβάσεις, αλλά  για   καταφέρουμε  να διατηρηθεί ζωντανός ο   εμπορικός κόσμος  της χώρας και να αισιοδοξούμε για το μέλλον  χρειάζονται  ακόμη   πιο γενναίες ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

         Προτάσεις  Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής  Λέσβου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1)      Η επιστρεπτέα προκαταβολή, που έλαβαν όλες οι επιχειρήσεις, να γίνει μη επιστρεπτέα, για τις μικρές επιχειρήσεις και για ποσά τουλάχιστον κάτω των 30.000 ευρώ. 

2)    Κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής του τέλους επιτηδεύματος & 50% του ΕΝΦΙΑ σε πρώτη φάση, με την μόνιμη κατάργηση του σαν φόρος, που μπήκε  σαν πρόσκαιρο μέτρο και τελικά …… έμεινε.

3)     Θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και σύνδεσής του με τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής για να τροφοδοτεί τις λειτουργικές υποχρεώσεις της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4)    Κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος επόμενου έτους.

5)    Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης του Δημοσίου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

6)    Αμμεση καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

7)     Επαναφορά του μέτρου των 120 δόσεων, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, για αόριστο χρονικό διάστημα, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά.

8)     Να ενταχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις,    του λιανεμπορίου των ακριτικών νησιών μας  στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, με σχεδιασμό στοχευμένων προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης του λιανεμπορίου, χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις, αντίστοιχων με αυτά που εντάχθηκαν οι επιχειρήσεις των συναδέλφων της εστίασης και του τουρισμού προκειμένου να ορθοποδήσουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το εμπόριο είναι κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως όλο το οικονομικό κύκλωμα.

9)        Ρυθμίσεις  για οφειλές προς ΔΕΗ, και άλλους ιδιωτικούς παρόχους με την παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά για αποπληρωμή των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί και θα εκδοθούν με αυξημένες χρεώσεις από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, σε διάστημα 24 μηνών, προκειμένου να διευκολυνθούν ώστε  να μπορέσουν  ανταπεξέλθουν.

10)   Αφαίρεση - Κατάργηση των έμμεσων φόρων  πέραν της αξίας του ρεύματος, που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς κατανάλωσης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα