× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απαλλοτρίωση για το Αφεντέλι, προτείνει ο Βέρρος

Σε συνέντευξη τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, έδωσε απαντήσεις για το ζήτημα της παραλίας, τη στάση που τήρησε η δημοτική αρχή και την εμπλοκή της Πολεοδομίας και της συζύγου του

Δημοσίευση 4/4/2022

Απαλλοτρίωση για το Αφεντέλι, προτείνει ο Βέρρος

Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση της παραλίας στο Αφεντέλι της Σκάλας Ερεσού παραχώρησε σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι στα Μέσα Ενημέρωσης του νησιού  ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κος Βέρρος κλήθηκε να απαντήσει στα ζητήματα που σχετίζονται με την Υπηρεσία Δόμησης και τη σύζυγό του που είναι προϊσταμένη της, καθώς στην εμπλοκή συνεργάτη του στη διαδικασία των εγκρίσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η ουσιαστική πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου για τη λύση του προβλήματος  είναι η απαλλοτρίωση του οικοπέδου, εφόσον βέβαια συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική κοινωνία. 

Αρχικά ο Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στη σημερινή κατάσταση, επισημαίνοντας με έμφαση ότι ο ίδιος προσωπικά διαφωνεί κάθετα με οποιαδήποτε μορφή δόμησης σε παραλία, τόσο για τεχνικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. 

Όπως σημείωσε, η άδεια που εκδόθηκε για το Αφεντέλι έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και κάποιοι όπως τόνισε δούλευαν για πολλά χρόνια για την έκδοσή τους. Αυτοί πρόσθεσε, είναι μηχανικοί, δικηγόροι και έχουν ονοματεπώνυμο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θέλω να χτισθεί η παραλία. Δεν μπορώ όμως να επιβάλλω σε μια υπηρεσία να μην εκδόσει άδεια όταν έχει όλες τις προδιαγραφές και τις νόμιμες εγκρίσεις. 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ιδιώτη, ο οποίος επί της ουσίας αγόρασε ένα οικόπεδο από το Δήμο. Είναι λοιπόν μη λογικό στα όρια της απάτης, ίσως,  να λέμε ότι ο Δήμος τώρα δεν επιτρέπει στον ιδιώτη να χτίσει». 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, αναφερόμενος στο ζήτημα του ΣΧΟΑΑΠ το οποίο δεν έχει η Δ.Ε. Ερεσού Αντίσσης, σημείωσε πως δεν είναι τυχαίο. «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποιοι τόσα χρόνια επέλεξαν να μην κάνουν χωροταξικό σχεδιασμό στην περιοχή, ο οποίος και πολιτικό κόστος θα είχε  και αντιδράσεις θα προκαλούσε. Αν σήμερα όμως είχαμε στα χέρια μας ένα τέτοιο σχέδιο, όπως η Μήθυμνα, η Πέτρα και η Καλλονή, θα είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ταξιάρχης Βέρρος, απαντώντας σε ερώτηση του «Ν» για την εμπλοκή της συζύγου του στην υπόθεση η οποία είναι προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης Δυτικής Λέσβου, σημείωσε ότι η προϊσταμένη, δεν έχει καμία εμπλοκή με την έκδοση της συγκεκριμένης άδειας. «Είναι ανήθικο και αισχρό να κατηγορείται κάποιος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, μόνο και μόνο επειδή ο σύζυγός του είναι δήμαρχος.

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η σύζυγός μου; Δούλευε επί 25 χρόνια στη Μυτιλήνη είναι μητέρα 4 παιδιών και μετά τη διάσπαση του Δήμου η μόνη επιλογή που είχε ήταν είτε αυτή η θέση είτε η συνταξιοδότηση. Φυσικά δεν μπορούσε να γίνει προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας για ευνόητους λόγους. Δεν έχω καμία φιλική ή άλλη επαγγελματική σχέση με την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου. Ο συνεργάτης μου πολύ παλιά, ίσως το 2017 ή το 2018 είχε αναλάβει την υπόθεση του οικοπέδου αυτού. Όμως τότε εγώ δεν μπορούσα να ξέρω τι εξελίξεις θα είχαμε». 

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος στο ζήτημα της έκδοσης της άδειας σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει εικόνα για τις άδειες που εκδίδονται αφού όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά. Πρόσθεσε μάλιστα πως ακόμη και αν γνώριζε εκ των προτέρων για την έκδοση της άδειας δεν θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε για να την σταματήσει.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επι της ουσίας, σημείωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, το ζήτημα έχει τρία επίπεδα πολεοδομικό, πολιτικό και νομικό. Πολεοδομικά έχουμε χάσει. Νομικά έχουμε χάσει κάποιες μάχες όμως έχουμε πολλές ακόμη να δώσουμε, οι οποίες ωστόσο είναι χρονοβόρες και έως ότου ολοκληρωθούν η ιδιοκτήτρια θα προχωρήσει στην οικοδόμηση της έκτασης. 

Πολιτικά ωστόσο, σημείωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούν τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που έχουν βουλευτές στη βουλή, μπορούν να παρέμβουν και να ζητήσουν από τον ίδιο τον Υπουργό Περιβάλλοντος να αναστείλει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή έως ότου ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες.

Η ουσιαστική πρόταση που κατέθεσε ο Ταξιάρχης Βέρρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν σε συνεννόηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους πολίτες να προχωρήσει ο Δήμος σε απαλλοτρίωση του οικοπέδου, έναντι του ποσού που αντιστοιχεί στην αξία του. Όπως είπε αυτή θα ήταν μία ιδανική λύση ώστε να αποφευχθεί η τσιμεντοποίηση και να αξιοποιηθεί ο χώρος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με σεβασμό στο περιβάλλον και την παραλία. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέλος του Μάη η απελευθέρωση των θέσεων πάρκινγκ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ και ακαδημαϊκών

Εστιασμένη στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας ήταν η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν τα έργα που υλοπιούνται ή θα υλοποιηθούν από το ΤΕΕ στην περιοχή. Τον Στασινό συνόδευαν στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη το 5ο Διεθνές Συνέδριο HydroΜediT 2024

Για την Εφαρμοσμένη Ιχθυολογία, Ωκεανογραφία και το Υδάτινο Περιβάλλον
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Σπυρόπουλος στη Μυτιλήνη

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία την Τρίτη 14 Μαΐου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Mουτζούρη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ραχμί Κοτς στην Τουρκία

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επίσης είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αϊβαλιού
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, έτρεξαν για τη ζωή

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Lesvos Runners και ο Δήμος Μυτιλήνης στα Τσαμάκια