× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι φοιτητές της Μυτιλήνης συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Λύκεια στις 10 το πρωί

Δημοσίευση 4/4/2022

Οι φοιτητές της Μυτιλήνης συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης
Φωτο αρχείου

Σε κινητοποίηση όλων των φοιτητών και των φοιτητριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί η Επιτροπή Αγώνα των Φοιτητών της Μυτιλήνης, εν’ όψει της πανελλαδικής απεργίας της ερχόμενης Τετάρτης 6 Απρίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, οι φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους  με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στην Πανελλαδική Απεργία και πραγματοποιούν  φοιτητική πορεία και συγκέντρωση στις  10:00 στα Κεντρικά Λύκεια της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Μυτιλήνης

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να κατακτήσουμε γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουμε, για να αποκτήσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε ώστε να αναζητήσουμε δουλειά με καλύτερους όρους. Για να καταφέρουμε να είμαστε εδώ περάσαμε από την επίπονη διαδικασία των πανελληνίων, αντέξαμε να κάνουμε μάθημα πίσω απ’ τις οθόνες με το Πανεπιστήμιο κλειστό για ενάμιση χρόνο και εμείς και οι οικογένειες μας κάνουμε πολλές θυσίες για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε ένα ακριτικό νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Πανεπιστήμιο άνοιξε όμως τα προβλήματα που συναντάμε όλο και μεγαλώνουν. Το τεράστιο κύμα ακρίβειας μας πλήττει όλους και αναγκαζόμαστε να κόβουμε κάθε μήνα τα έξοδα μας γιατί οι τιμές σε όλα τα καθημερινά είδη έχουν πάρει φωτιά. Στα ήδη τεράστια ενοίκια ήρθαν να προστεθούν και λογαριασμοί ρεύματος 200 και 300 ευρώ για 30 τετραγωνικά. Πολλοί από εμάς εργαζόμαστε για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, θυσιάζοντας χρόνο από τις σπουδές μας και με εξευτελιστικούς μισθούς που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά.

Δε δεχόμαστε να ζούμε τον 21ο αιώνα σε αυτές τις συνθήκες! Δε δεχόμαστε να μην υπάρχει θέρμανση  στο πανεπιστήμιο και στα δωμάτια των εστιών. Δε δεχόμαστε να ζούμε με το φόβο ότι αν δε βάλουμε τον κωδικό μας στη λέσχη για λίγες μέρες, θα μας πετάξουν εκτός της δωρεάν σίτισης. Δε δεχόμαστε να σχολάμε από το πανεπιστήμιο 9 το βράδυ και το λεωφορείο να έρχεται στις 10!

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Δεν ήρθαμε μέχρι εδώ για να αφήσουμε τη σχολή στη μέση επειδή δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα! Δεν ήρθαμε μέχρι εδώ για να φοβόμαστε να ανάψουμε θέρμανση! Τώρα, Πανεπιστήμιο και Κυβέρνηση να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μόνη απάντηση που παίρνουμε στις ανησυχίες μας είναι η σιωπή. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου γνωρίζει την κατάσταση και τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά δεν κάνει τίποτα. Οι πλειοψηφίες στα Δ.Σ των Φοιτητικών Συλλόγων είναι εξαφανισμένες και οι σύλλογοι δεν κάνουν ούτε μια συνέλευση για να συζητήσουμε όσα μας απασχολούν.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση που μας λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τις ανάγκες μας, σκορπάει προκλητικά 4 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ, αγοράζει αεροπλάνα και φρεγάτες για να συμμετέχουν στις αποστολές των Γάλλων και των Αμερικάνων. Βάζει τη χώρα μας και τις ζωές μας σε μεγάλο κίνδυνο στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία! Οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται σαν πολεμικό ορμητήριο, ξένα αεροπλανοφόρα, άρματα και στρατιωτικοί περνάνε ανενόχλητοι από τη χώρα μας και διευκολύνονται για να ματώνουν τους λαούς όλου του κόσμου.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας που ξεριζώνεται εξαιτίας της βάρβαρης ρωσικής εισβολής! Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και κανένας φαντάρος να μη βγει εκτός συνόρων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε τη δύναμη! Μετατρέπουμε την οργή μας σε οργανωμένο αγώνα! Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για όλα όσα έχουμε ανάγκη γιατί δε θα μας τα χαρίσει κανένας αν εμείς δεν τα απαιτήσουμε!

Διεκδικούμε:

  • Αύξηση στη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου για να καλυφθούν οι ανάγκες μας
  • Μέτρα για την ανακούφιση των φοιτητών από την ακρίβεια και τους λογαριασμούς.
  • Στεγαστικό επίδομα και περισσότερα δωρεάν δωμάτια
  • Περισσότερα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από και προς το πανεπιστήμιο. Να υπάρχουν επιπλέον δρομολόγια μέχρι τις εστίες της Καλλιθέας.
  • Βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης στις εστίες.
  • Επιδότηση της μετακίνησης μας από και προς τη Λέσβο
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα! Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών! Αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας!

Κόντρα στην μιζέρια διαλέγουμε τον δρόμο της διεκδίκησης, της αλληλεγγύης, του αγώνα! Έχουμε αποδείξει και όταν το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό πως οι φοιτητές μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!

Ανακοίνωση για συμμετοχή στην απεργία και της Πανσπουδαστικής

Χαιρετίζουμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συμμετείχαν στη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου την Παρασκευή 01/04. Η συμμετοχή τους είναι αυτή που αναγκάζει την εξαφανισμένη από όλους τους συλλόγους πλειοψηφία της ΔΑΠ να εμφανιστεί.
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι τα πλαίσια «σούπα» και οι θέσεις της ΔΑΠ δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών. Κοροϊδεύουν το φοιτητικό σύλλογο και τους εστιακούς φοιτητές, εμφανίζονται λες και δε γνωρίζουν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εντός και εκτός πανεπιστημίου. Για τα στελέχη της σύγχρονο πανεπιστήμιο δεν είναι αυτό που θα έχει θέρμανση, που η λέσχη θα σερβίρει δωρεάν ποιοτικό φαγητό σε όλους, που όλη η γνώση θα εμπεριέχεται στο πτυχίο, που οι εστίες δε θα έχουν μούχλα, αλλά αυτό που δε θα έχει αφίσες(!). Για άλλη μια φορά όμως οι φοιτητές τους γύρισαν την πλάτη.
Οι απαράδεκτες εκφράσεις και οι προσωπικές επιθέσεις που ακούστηκαν, αποτελούν βολικό αντίπαλο για τη ΔΑΠ που τις αξιοποιεί σαν πρόσχημα για να αποχωρήσει από τις συνελεύσεις, αποφεύγοντας έτσι να εκτεθεί και να απολογηθεί για τις ευθύνες που έχει ως κυβερνητική παράταξη. Τα όσα ακούστηκαν -καθόλου τυχαία την ώρα που συζητιόταν το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής- δεν έχουν καμία σχέση με την ανάγκη που υπάρχει να συζητιούνται τα πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.
Η καλύτερη απάντηση, τόσο στους διάφορους που θέλουν να εμποδίσουν τη συλλογική συζήτηση και διεκδίκηση όσο και στη ΔΑΠ, είναι η μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις του συλλόγου και οι αγωνιστικές αποφάσεις για τη ζωή και τη μόρφωση μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές του τμήματος να συμμετέχουν στη φοιτητική πορεία που αποφάσισε η γενική συνέλευση την Τετάρτη 6/4 στις 10:00 στα Κεντρικά Λύκεια.
Καλούμε τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Έχουμε επιλογή! Στις φοιτητικές εκλογές, δυναμώνουμε το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ, της μόνης αγωνιστικής δύναμης στη σχολή μας!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»