× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Λέσβος προορισμός εκπαίδευσης

Διιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών»

Δημοσίευση 11/4/2022

H Λέσβος προορισμός εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική άσκηση υπαίθρου στη Λέσβο πραγματοποίησαν το Σάββατο 9 Απριλίου  οι φοιτητές του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών. Οι φοιτητές συνοδεύονταν κατά τη διάρκεια της άσκησης υπαίθρου από τους Καθηγητές Νίκο ΖούροΝίκο Σουλακέλλη του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βασίλη Μαρίνου από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Θωμά Μακεδόνα  του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός της επίσκεψης των φοιτητών ήταν η γνωριμία με τους γεωτόπους φυσικών καταστροφών και τη φυσική ιστορία της Λέσβου και επικεντρώθηκαν σε θέματα χαρτογράφησης, επικινδυνότητας και διακινδύνευσης στη Λέσβο.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν αρχικά τους σημαντικούς τεκτονικούς γεώτοπους της Λέσβου όπως το ενεργό ρήγμα της Λάρσου ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν, να γνωρίσουν τα μοναδικά ευρήματα απολιθωμάτων αλλά και τους τρόπους αποτύπωσης θέσεων ενδιαφέροντος. Ακολούθως επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου όπου πραγματοποιήθηκε ειδική ενημέρωση για το Απολιθωμένο Δάσος καθώς και τη θεματική χαρτογραφία με χρήση drone. Οι φοιτητές συμμετείχαν στη συνέχεια στην εκπαιδευτική δραστηριότητα προσομοίωσης καταστροφικών σεισμών από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου και ακολούθησε συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας σχολικών μονάδων.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Λέσβο, τόσο για το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το Απολιθωμένο Δάσος και οι γεώτοποι της Λέσβου και την επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος