× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φρίκη! «Ή πιστή κλεισμένη σπίτι ή γυμνή θαμμένη στο Ντίπι»

Ανάλγητη αναφορά λιμενικού της Λέσβου για γυναικοκτονία- Αντιδράσεις ακόμα και από τις γυναίκες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικού Σώματος

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/4/2022

Φρίκη! «Ή πιστή κλεισμένη σπίτι ή γυμνή θαμμένη στο Ντίπι»

Φρίκη προκαλεί το χιούμορ Λιμενικού της Λέσβου στο πανελλήνιο με αναφορά στη γυναικοκτονία που συγκλόνισε το νησί μας το 2013, όταν βρέθηκε θαμμένη στο Ντίπι η Ραφαέλα Γιαννακή. Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν βίντεο ντοκουμέντο από τη δήλωση του γνωστού Λιμενικού από τη Λέσβο, το οποίο έχει καταγραφεί ενώ γίνεται συνεδρίαση του πανελλήνιου συνδικαλιστικού τους οργάνου και οι λιμενικοί, ανάλγητοι όντες, γελούν κοροϊδευτικά στις 18/6/21, μια ημέρα δηλαδή μετά τη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς. Τη διαφοροποίησή τους εξέφρασαν μετά την κυκλοφορία του βίντεο- ντοκουμέντο οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειρωνεύονται λοιπόν οι εκπρόσωποι των λιμενικών κατά τη συνεδρίασή τους και γελούν με τα «κοριτσάκια που ονειρεύονται να παντρευτούν πιλότους» όπως ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των Λιμενικών. Άλλος χλευαστικά σημειώνει ότι είπε στην γυναίκα του «πρόσεξε θα πάρω δίπλωμα πιλότου».

Μάλιστα, ο γνωστός λιμενικός της Λέσβου αφηγείται την ιστορία που συνέβη στο Ντίπι που «ένας σύζυγος σε ένα συγκεκριμένο χωριό σκότωσε την γυναίκα του επειδή τον απατούσε». Δεν διστάζει μάλιστα να πει και τα στιχάκια που λέει ότι λέμε στο νησί (!) σαν να μην έχει συμβεί τίποτα: «Ή πιστή κλεισμένη σπίτι ή γυμνή θαμμένη στο Ντίπι»!

Η γυναικοκτονία της Ραφαέλας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η γυναικοκτονία που ανάλγητα ο λιμενικός αστειεύεται αφορά στη Ραφαέλα Γιαννακή 40 ετών που βρήκε φριχτό θάνατο από τον σύζυγό της, 45 ετών το 2013. Την έπνιξε και την έθαψε γυμνή, με το εσώρουχό της σε λάκκο στο Ντίπι, παρουσιάζοντας ως «επιχείρημα» την υποψία του ότι είχε εραστή, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής.

«Ήταν ευυπόληπτος, απόλυτα ήρεμος επιχειρηματίας, δεν έδειχνε καθόλου επιθετικός» λένε ακόμα και σήμερα άνθρωποι που γνώρισαν τον επιχειρηματία που διατηρούσε κατάστημα με χαρτικά. Πνιγμονή από απόφραξη εξωτερικών αεροφόρων οδών ήταν το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα της Ραφαέλλας. Ο 45χρονος έκλεισε με τα χέρια του την μύτη και το στόμα της συζύγου του, μέχρι που εκείνη πέθανε φριχτά από ασφυξία.

Την έθαψε σε λάκκο για να αποποιηθεί των ευθυνών του, αλλά η κόρη της Ραφαέλας από τον προηγούμενο γάμο της, την αναζητούσε επίμονα και δήλωσε την εξαφάνισή της, σύμφωνα με αστυνομικό δελτίο της εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κηδεία της Ραφαέλλας Γιαννακή έγινε 17 Ιανουαρίου 2013 στην Αγία Τριάδα στο Συνοικισμό. Ανάμεσα στα άλλα το λουλουδένιο στεφάνι του συζύγου φονιά της: Σε σχήμα καρδιάς και την επιγραφή «σ’ αγαπώ».

Η γραμματεία γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ)  με  ανακοίνωσή της εκφράζει απογοήτευση και θλίψη για το βίντεο που κυκλοφόρησε με άνδρες συναδέλφους τους να σχολιάζουν τη δολοφονία της Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΛ αναφέρει ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με μεγάλη μας θλίψη και απογοήτευση ενημερωνόμαστε για τους αρνητικούς σχολιασμούς αλλά και τα όσα αναπαράγουν ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και προσθέτουν:

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει το σύνολο των συναδέλφων αντρών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και επ΄ουδενί δεν είναι αυτού του είδους ο συνδικαλισμός αυτός που εκφράζει το σύνολο των 3.000 γυναικών που τιμούν υπηρετώντας σε κάθε βαθμίδα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ευελπιστούμε η αξιοπρέπεια να υπερισχύσει των μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων ως ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας σε γυναίκες που έχασαν τη ζωής τους, πέφτοντας θύματα εγκληματικών ενεργειών των συζύγων τους .

Ως Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ. καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας εις βάρος των γυναικών , ιδίως όταν πρόκειται για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων και είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου προκειμένου να αποτραπούν συμπεριφορές και ενέργειες που δεν συνάδουν με τις αρχές και το ήθος των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ