× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Στέγη» στο Σκαλοχώρι για τα ευρήματα του Οβριόκαστρου

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου για την παραχώρηση δημοτικού ακινήτου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 21/4/2022

«Στέγη» στο Σκαλοχώρι για τα ευρήματα του Οβριόκαστρου

«Στέγη» στο Σκαλοχώρι πρόκειται να βρουν τα ευρήματα της ανασκαφής που πραγματοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στην περιοχή Οβριόκαστρο καθώς το δημοτικό συμβούλιο δυτικής Λέσβου με ομόφωνη απόφαση του ενέκρινε την παραχώρηση του Δημοτικού ακινήτου Πολιτιστικού κέντρου Σκαλοχωρίου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για 99 χρόνια.
Στο χώρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι του Σκαλοχωρίου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού με αίτημα την άμεση έγκριση της παραχώρησης του δημοτικού ακινήτου καθώς το θέμα αναβαλλόταν σε άλλες συνεδριάσεις και υπήρχε πληροφόρηση ότι θα παραπεμπόταν στις καλένδες. Να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Μιχάλης Ρούσσης είχε θέσει το ζήτημα της παραχώρησης εκτός ημερήσιας διάταξης που με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου συζητήθηκε τελικά στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 20 Απριλίου.
Τον λόγο στη συνεδρίαση έλαβε και η πρόεδρος του Σκαλοχωρίου Δέσποινα Mαϊάκη η οποία εξέθεσε στους δημοτικούς συμβούλους το ιστορικό της υπόθεσης ζητώντας την συναίνεση του σώματος στην παραχώρηση παραχώρηση του Δημοτικού ακινήτου Πολιτιστικού κέντρου Σκαλοχωρίου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Η κ. Mαϊάκη στην τοποθέτηση της επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι « η Αρχαιολογία αδυνατεί να βρει χώρο φύλαξης των ποικίλων ευρημάτων που προκύπτουν συνεχώς από την ανασκαφή . Εμείς ως Τοπική Κοινότητα από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε σύσσωμοι και συνδράμαμε στην εξέλιξη των ανασκαφών. Θεωρούμε ότι δικαίως ζητάμε την εγκατάσταση και φύλαξη των Αρχαιολογικών Ευρημάτων της Αρχαίας Άντισσας σε κοινοτικό ακίνητο στο Σκαλοχώρι».
Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος συμφώνησε με το αίτημα της παραχώρησης σημειώνοντας παράλληλα την κωλησιεργεία από μεριάς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς ο δήμος έχει αποστείλει εδώ και 5 μήνες την μελέτη για τον δρόμο που θα συνδέει το καλό λιμάνι μέχρι το χώρο της ανασκαφής ωστόσο μέχρι και σήμερα αν και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη Περιφέρειας δεν έχει αποσταλεί στο δήμο η προγραμματική σύμβαση.
Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν για το θέμα Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΔΡΥΣ» Χρήστος Χατζηλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η πρόεδρος του Σκαλοχωρίου έκανε δηλώσεις στο «Ν» εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την εξέλιξη αυτή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ