× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αύξηση της κίνησης στις αγορές Μυτιλήνης και Καλλονής

Την Κυριακή των Βαΐων και τη Δευτέρα η καταναλωτική κίνηση ήταν χαμηλή, ωστόσο από τη Μεγάλη Τρίτη παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος και του τζίρου των καταστημάτων

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/4/2022

Αύξηση της κίνησης στις αγορές Μυτιλήνης και Καλλονής

Αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στις μεγάλες αγορές της Λέσβου σε Μυτιλήνη και Καλλονή, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ενόψει Πάσχα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μυτιλήνη όπως ανάφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Γιάννης Μουτζούρης, οι καταναλωτές βγήκαν για να κάνουν τα ψώνια τους από τη Μεγάλη Τρίτη ενώ σημείωσε ότι φέτος μετά από δύο χρόνια, έχουν έρθει στο νησί και συμπολίτες μας οι οποίοι ζούνε σε άλλες περιοχές της χώρας. «Την Κυριακή που ήταν ανοιχτή η αγορά, σημείωσε, τα καταστήματα κινήθηκαν ελάχιστα και αυτό οφείλεται κυρίως στον άσχημο καιρό και στις βροχές. Με χαρά διαπιστώσαμε όλοι ότι από τη Μεγάλη Τρίτη άλλαξε σημαντικά η εικόνα της Ερμού η οποία μετά από πολύ καιρό έβαλε τα γιορτινά της. Είδαμε πολύ κόσμο στο δρόμο, από τη Μυτιλήνη, τα χωριά και φίλους από την Αθήνα και το εξωτερικό οι οποίοι είχαν καιρό να έρθουν στο νησί λόγω πανδημίας. Οι συνάδελφοι είναι αισιόδοξοι για τις ημέρες αυτές, κατανοούμε όμως ότι δεν σώζεται η κατάσταση με λίγες μέρες δουλειά». 

Αύξηση της κίνησης και στην αγορά της Καλλονής, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, όπως σημειώνει σε δήλωσή του στο «Ν» 99 fm ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλονής Βαγγέλης Χαλκοδαίμων. 

«Είμαι ικανοποιημένος για δύο πράγματα αυτό το Πάσχα. Το πρώτο είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας βγήκαν στην αγορά της Καλλονής να κάνουν τα ψώνια τους έχοντας κάνει νωρίτερα συγκρίσεις με πλατφόρμες του διαδικτύου και το δεύτερο είναι ότι αυξήθηκε η κίνηση στη δική μας πλατφόρμα το Kalloni mall. Τα δύο στοιχεία αυτά πρακτικά μεταφράζονται στο ότι συνειδητά οι καταναλωτές επέλεξαν να αφήσουν τα χρήματά τους στον τόπο μας και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθραρρυντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι πολλοί συμπλίτες μας από τη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, συμμετείχαν στην προσπάθειά μας και ήρθαν με τα λεωφορεία που βάλαμε στην Καλλονή για να ψωνίσουν»

Οι αγορές της Μυτιλήνης και της Καλλονής αύριο Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα και ο Μεγάλο Σάββατο από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 - 3.30 το μεσημέρι. 

Το ωράριο της αγοράς θα επιστρέψει στην κανονική ροή του από την Λαμπροτρίτη. 

Την Λαμπροπαρασκευή 29 Απριλίου, της Ζωοδόχου Πηγής, η αγορά της Καλλονής θα παραμείνει κλειστή όλη τη μέρα ενώ η αγορά της Μυτιλήνης θα λειτουργήσει έως το μεσημέρι. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ελπιδοφόρα ανθοφορία στους ελαιώνες της Λέσβου

Ποιές είναι οι αναγκαίες καλλιεργητικές φροντίδες μετά την καρπόδεση που πρέπει να γίνουν στους ελαιώνες. Συνέντευξη του γεωπόνου Βασίλη Γάλλου στο ρ/σ του «Ν» 99 fm ΣΤΟΝΗΣΙ και την εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.300 τουρίστες από Ελλάδα και Κύπρο έκαναν διακοπές στη Λέσβο το Πάσχα

Με μεγάλες πληρότητες ήρθαν και έφυγαν τα πλοία την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο νησί. Τα θερινά δρομολόγια ξεκινούν 4 Ιουνίου χωρίς όμως προγραμματισμό ακόμη για το ταχύπλοο από Θεσσαλονίκη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εξισωτική αποζημίωση: Μεγάλος κίνδυνος προστίμων

Οι κυρώσεις εφαρμόζονται ανά καλλιεργητική ομάδα
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό κατάρρευση το σύστημα καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων

Πλήρη αποτυχία της πολιτικής της Ν.Δ. στον αγροτικό χώρο βλέπει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καυστική απάντηση Αυγενάκη σε Ανδρουλάκη

Πολιτική κόντρα για την ευρώ-επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι αγρότες θα πληρώσουν το «μάρμαρο» της επιτήρησης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε πανικό η ηγεσία υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουριστική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όπου μίλησε για τις δράσεις προβολής και τα μεγάλα πολιτιστικά φεστιβάλ σε Λέσβο και Χίο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρασί: Μείωση παραγωγής, κατανάλωσης και εξαγωγών

Παρά την μεγάλη μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ε.Ε. συνεχίζεται η εφαρμογή της απόσταξης κρίσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ