× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χαοτική κατάσταση στους δρόμους της Λέσβου

Έξι συλλήψεις οδηγών χωρίς δίπλωμα σε 24 ώρες από την Αστυνομία και πολλές χιλιάδες ευρώ πρόστιμα από Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα, αλλά….

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/6/2019

Χαοτική κατάσταση στους δρόμους της Λέσβου

Οι τραγωδίες με τα δυστυχήματα και τους τέσσερις νεκρούς στα τέλη του περασμένου μήνα έβγαλαν την Τροχαία εκεί όπου έπρεπε να είναι, στους δρόμους. Και οι έλεγχοι που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται έδειξαν ότι η αντίληψη της ατιμωρησίας κυριαρχεί τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, όπου πολλές δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες δίκυκλα και αυτοκίνητα κυκλοφορούν από οδηγούς που στερούνται όχι μόνο οδηγικής συμπεριφοράς αλλά ακόμα και αυτής της απλής άδειας οδήγησης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο το τελευταίο 24ωρο από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης και του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας, έγινα έξι συλλήψεις ατόμων ηλικίας 21 έως 42 ετών.
Συγκεκριμένα χθες Σαββάτο και σήμερα Κυριακή συνελήφθησαν:
Στη Μυτιλήνη, 31χρονος οδηγός αυτοκινήτου χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στην περιοχή του Περάματος Γέρας συνελήφθησαν δυο άτομα, ένας 21χρονος και ένας 32χρονος, οδηγοί μοτοσυκλέτας χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.
Σήμερα Κυριακή τα χαράματα στη Μυτιλήνη, συνελήφθη 42χρονος που οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης ενώ ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ. Τέλος, σήμερα συνελήφθησαν στην περιοχή των Παμφίλων και στη Μυτιλήνη ένας 25χρονος και ένας 35χρονος και οι δυο οδηγώντας μοτοσυκλέτες χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.

Την ίδια ώρα τρία τροχαία στους δρόμους έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις δικυκλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη, αυτοκίνητο οδηγούμενο από 39χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 55χρονος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δικυκλιστή.
Χθες σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη, δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από 59χρονο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δικυκλιστή.
Σήμερα σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη, αυτοκίνητο οδηγούμενο από 71χρονο με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 19χρονος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

Έλεγχοι στο λιμάνι, «βροχή» τα πρόστιμα, αλλά….
Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι έχουν ενταθεί στην προκυμαία της Μυτιλήνης από τα στελέχη του Λιμεναρχείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης τις τελευταίες τρείς ημέρες οι άντρες της Τροχαίας συνέλαβαν δυο άτομα γιατί οδηγούσαν δίκυκλα χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.
Όπως το «Ν» έγραψε πριν μέρες, από τις 27 Μαΐου συνελήφθησαν και οδήγησαν στο αυτόφωρο συνολικά τέσσερα άτομα χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης ενώ βεβαίωσαν συνολικά 38 παραβάσεις για παραβιάσεις των διατάξεων του ΚΟΚ, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.296 ευρώ. Επίσης συντάχθηκαν 31 δικογραφίες ενώ προέβησαν στην αφαίρεση διπλωμάτων που αντιστοιχούν σε 670 ημέρες συνολικά!
Από 1ης Ιανουαρίου, τα στελέχη της Τροχαίας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης βεβαίωσαν συνολικά 169 παραβάσεις για παραβιάσεις των διατάξεων του ΚΟΚ που αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό των 15.430 ευρώ. Επίσης συνέταξαν 62 δικογραφίες ενώ προέβησαν στην αφαίρεση διπλωμάτων που αντιστοιχούν σε 930 ημέρες συνολικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ