× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γ.Μπουρνούς: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις πληρώνονται στην ώρα τους»

Παραβρέθηκε σε σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προβλήματα στην Κλειού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2019

Γ.Μπουρνούς: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις πληρώνονται στην ώρα τους»

Στα Τσόνια βρέθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου, ο Γιάννης Μπουρνούς με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, στο πλαίσιο σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κλειούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα, όπου παρά τα προβλήματα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει πολλά και σημαντικά πράγματα: «Οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις πληρώνονται για πρώτη φορά στην ώρα τους. Οι αγρότες μας έχουν αφορολόγητο 9550 ευρώ στο πραγματικό εισόδημα, αφορολόγητες αποζημιώσεις και ενισχύσεις και αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για την Πράσινη Ενίσχυση και τις συνδεδεμένες.
Τα μέτρα αυτά βοηθούν τους αγρότες μας να ανταπεξέλθουν στην αναγκαστική αύξηση του φορολογικού συντελεστή που προέκυψε μέσα από τις υποχρεώσεις του 3ου Μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογικοί συντελεστές θα επανεξεταστούν, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και συνεχίσει την πολιτική των ελαφρύνσεων, που ξεκινήσαμε μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018».

Συζητώντας για την κατάσταση στην αγορά γάλακτος, ο Γιάννης Μπουρνούς υπενθύμισε στους παρισταμένους ότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση το 2015, παρέλαβε έναν διαλυμένο Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Σήμερα, ο ΕΛΟΓΑΚ λειτουργεί με 100 νέους εργαζόμενους, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η προσπάθεια καταπολέμησης των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος, που είναι ένας από τους λόγους πτώσης των τιμών του ντόπιου γάλακτος.

Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη το ζήτημα της δακοκτονίας, όπου την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις φέρει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και τα ζητήματα υγείας, όπου ο κ. Μπουρνούς υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε επίδομα 400 ευρώ στους αγροτικούς γιατρούς, ώστε να μην μένουν κενές θέσεις στα αγροτικά ιατρεία.

Η Κλειού είναι ένα από τα χωριά του νησιού μας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά πρωτεύει στις εκλογές». Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από την Κλειώ διαβεβαίωσαν ότι θα δώσουν τη μάχη, ώστε στις 7 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά πρώτος, αλλά ακόμα πιο ενισχυμένος στο χωριό τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.