× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μία φορά την εβδομάδα, μόνο, καθαρίστρια στο σχολείο του Σκαλοχωρίου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς του βουλευτές του νομού μας και το Δήμο Δυτικής Λέσβου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του χωριού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/5/2022

Μία  φορά την εβδομάδα, μόνο, καθαρίστρια στο σχολείο του Σκαλοχωρίου
Επιστολή στους βουλευτές του νομού μας και το Δήμο Δυτικής Λέσβου απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκαλοχωρίου, για το ζήτημα της καθαριότητας του σχολείου.
Όπως αναφέρεται σε αυτή το κτίριο του Δημοτικού καθαρίζεται από τον Ιανουάριο και μετά, εν μέσω πανδημίας, μόνο μία φορά την εβδομάδα ενώ έως το Δεκέμβριο καθαριζόταν 2 φορές την εβδομάδα.
Οι γονείς των μαθητών μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι στο σχολείο, υπήρχαν επανειλλημένα κρούσματα κορονοϊού, γαστρεντερίτιδας και άλλων μεταδοτικών ιώσεων. 
«Με την παρούσα μας επιστολή θέλουμε να αναδείξουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα για εμάς και να ζητήσουμε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.
Η καθαριότητα των σχολείων είναι κρίσιμο ζήτημα που δεν αφορά μόνο τις/τους εργαζόμενες/ους στη καθαριότητα των σχολείων και τη σχολική κοινότητα διότι σχετίζεται με το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας της υγείας όλων των παιδιών και των οικογενειών τους και μάλιστα σε καιρό πανδημίας. Γι’ αυτό και είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών, της κυβέρνησης και συνολικά του κράτους αλλά και του Δήμου Δυτικής Λέσβου να καλύψουν τις ανάγκες της καθαριότητας των σχολείων της Δυτικής Λέσβου, στον οποίο ανήκει και το δικό μας συστεγαζόμενο σχολείο Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Σκαλοχωρίου.
Θεωρούμε πως είναι ντροπή για τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ένα σχολειό που καθαρίζεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς μόνο 2 φορές την εβδομάδα ως το τέλος Δεκεμβρίου του 2021 και μόλις 1 φορά την εβδομάδα από τον Ιανουάριο του 2022! Και αυτό συμβαίνει διότι παρά τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης της μόνιμης καθαρίστριας από μερικής απασχόλησης σε πλήρους ωραρίου την περσινή χρονιά, εκείνη δεν καλύπτει τις ανάγκες μόνο του σχολείου μας αλλά καλείται για να «μπαλώσει» την έλλειψη καθαριότητας άλλων σχολείων του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Επισημαίνουμε δε ότι σε περίπτωση ασθένειας της καθαρίστριας δεν υπάρχει άμεση αναπλήρωση αυτής.
Όπως γίνεται κατανοητό η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή καθαριότητα και ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά μας.
Σημειώνουμε τέλος ότι δυστυχώς εκτός από τα περιστατικά κρουσμάτων κορωνοϊού στο σχολείο μας, υπήρχαν και επανειλημμένα επεισόδια γαστρεντερίτιδας, που κατά τη γνώμη μας θα μπορούσαν να είχαν ελαχιστοποιηθεί εάν υπήρχε η δέουσα καθαριότητα.
Αναρωτιόμαστε, στον 21ο αιώνα της ραγδαίας ανάπτυξης των επιστήμων και της τεχνολογίας, είναι πολυτέλεια ή δικαίωμα όλα τα σχολεία να έχουν πλήρη καθαριότητα από την έναρξη ως τη λήξη του ωραρίου;
Η σχολική χρονιά τελειώνει και δυστυχώς καμία αλλαγή δεν υπήρξε στην κατεύθυνση επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.
Απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών και των διδασκόντων του συστεγαζόμενου σχολείου Σκαλοχωρίου. Όχι άλλες υποσχέσεις, όχι άλλη καθυστέρηση! Εδώ και τώρα λύση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα και για τη νέα σχολική χρονιά που έρχεται.
Ζητάμε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να υπάρχει στο σχολείο μας μόνιμα καθαρίστρια πλήρους ωραρίου.
Να προσληφθούν μόνιμες καθαρίστριες με πλήρες ωράριο σε όλα τα σχολεία και φυσικά στο δικό μας από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι την λήξη, για να εφαρμόζονται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εξασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Παρακαλούμε να μην αγνοήσετε την επιστολή μας για το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να μεριμνήσετε ώστε να επιλυθεί άμεσα το παραπάνω σοβαρό πρόβλημα που αφορά στην υγεία των παιδιών μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα χωριά της Γέρας

Μια αξιόλογη δράση διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Μουσείο φυσικής ιστορίας, το Μουσείο Βρανά και ο Παγγεραγωγικός Σύλλογος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και λοιπών ταμείων

Από 15 έως τις 19 Μαίου σε Μυτιλήνη και χωριά της Λέσβου